Skocz do zawartości

Złoto Wrocławia jednak w Ludwikowicach?

wilcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W Ludwikowicach Kłodzkich oprócz rodzimych eksploratorów swoje prace prowadzą również nasi zachodni sąsiedzi za pomoca takiej potężnej wiertnicy napędzanej agragatem prądotwórczym.

Napisano
Dlaczego temat łoto Wrocławia"?

A swoją droga jeśli to prawda o drążeniu tego zasypanego tunelu to ciekawie się zapowiada :) wygląda na to, że ktoś się w końcu poważnie zabrał za poszukiwanie skarbów" :P lub jak kto woli odkrywanie historii... tylko zastanawiam się czy nie było tam już Rosjan po wojnie? Mieli przecież tyle czasu i tylko darmowych pracowników w postaci niemieckich jeńców?!
Napisano
Merida była obiektem nocnej penetracji" przez odkrywców" podczas konferencji :>

Ale więcej nie mogę powiedzieć bo tajne przez poufne - ale dobrze, że pies ich nie zagryzł :>
Napisano
Ciekawi mnie tylko kto wydał zgodę Niemcom na wiercenie tych odwiertów bo chyba ktoś musiał na to zezwolić i co było na tym zezwoleniu może badają wody gruntowe albo gazu szukają :)))zaczyna się robić ciekawie bo ktoś przebił się przez polską biurokrację i coś działa ,interesujący też jest sam inwestor tej operacji bo jak to właściwie jest na czyje zlecenie nie polska firma robi odwierty?
Napisano
a może by się wypowiedział na ten temat ktoś z ODKRYWCY bo pewnie mają trochę lepsze informacje co i kto tam właściwie działa i na czyje zlecenie , no chyba że koledzy z redakcji nic nie wiedzą ?
Napisano
Amerykanie też nie są tacy dobrzy! Myślicie, że Polska zbije kokosy na gazie łupkowym jeśli amerykanie będą go wydobywać?! :D Zobaczycie bezie tak, że amerykańskie firmy sprowadzą swoich inżynierów i fachowców i będą nam sprzedawać nasz własny gaz a Polacy jak zawsze będą z tego mieć ochłapy :/

A wracając do tematu, zapewne na tym forum nie ma osób z kręgu konserwatorów zabytków i innych instytucji, które mogą coś wiedzieć o tych odwiertach więc pewnie niczego się nie dowiemy :) Ja tylko podziwiam ludzi, którzy odkopują ten tunel w profesjonalny sposób - kopanie - wywózka ziemi - stemple, czekałem na takie coś już długo... wszystkie ekipy dochodząc do jakiegoś zasypu twierdziły, że dalsze poszukiwania są niemożliwe a jednak można! Można!
Napisano
czyli jak zwykle pełna manipulacja informacją jak się robi zloty i poszukiwania za pomocą kilofu i szpadla to nagłośnienie było prawie jak przy wyborach prezydenckich lub parlamentarnych jak wkracza w poszukiwania ciężki sprzęt i roboty idą z rozmachem to cisza i blokada informacji nikt nic nie wie i nikt nic nie słyszał
Napisano
nie mam pretensji tylko dziwi mnie że nie ma żadnych konkretnych wzmianek i informacji na temat tak dużych działań zwłaszcza w sezonie ogórkowym i zwłaszcza w takim miejscu jak kompleks risse jeżeli ktoś ma link do oficjalnych informacji to proszę go zamieścić.
Napisano
W sumie po co mają robić wielki raban? Jak znajdą złoto to się podzielą i będzie gitara :D Będą żyć jak pączki w maśle jak Ci SS-mani po wojnie w Argentynie :) A tak to musieli by oddać jakiemuś konserwatorowi a ten z koeli umieścił by to w jakim magazynie i tak byśmy tego nie zobaczyli :P A na końcu by się okazało, że w magazynie było ale się gdzieś zapodziało i nie ma a konserwator postawił willę córce i synowi ha ha ha :D
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie