Roger80 Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Napisano 30 Lipiec 2011 Drodzy koledzy, stoję przed wyborem wykrywacza, pierwszego swojego, choć już wcześniej miałem do czynienia z tymi urządzeniami. Na forach naczytałem się dużo informacji/rad, lecz większość z nich idzie w stronę chwale to co mam i w zasadzie doskonale to rozumiem, bo każdy model jest dobry, kiedy się go pozna i nauczy obsługi. Krótko, interesują mnie konkretne modele (poniżej), teren poszukiwań to dolnośląskie lasy, pola łąki, cel/zakres to monetki, biżuteria ale i również broń biała, ważna dla mnie jest też głębokość/zasięg najlepszy do 1m. Wytypowałem następujące modele:Garrett GTI 2500 Pro DD Package,Minelab Sovereign GT,Minelab Eureka Gold (klasyfikacja co prawda do samorodków, lecz chodzą słuchy że może to być uniwersalny sprzęt),White's MXT TRACKER (czy warto dopłacić do White's MXT PRO),XP Gold Maxx PowerRutus Argo v2Nie sugerujcie się kolejnością, jest przypadkowa, będę wdzięczny za każdą pomoc w podjęciu wyboru z listy i jej zawężeniu.
VanWorden Napisano 30 Lipiec 2011 Napisano 30 Lipiec 2011 Absolutnie nie Eureka. Jeśli uniwersalny a więc także na białą broń, to z tej listy MXT będzie super.PozdrawiamVW
Roger80 Napisano 31 Lipiec 2011 Autor Napisano 31 Lipiec 2011 Panowie,VanWorden, Krychus, lincoln, majos - wielkie dzięki za cenne uwagi, podziwiam Waszą wytrwałość w tego typu wątkach. Niestety jesteście nieocenioną wiedzą w tych tematach. Cały czas studiuję posty na forum i zawężam listę do:Minelab Sovereign GT(czy warto kupić z dodatkową cewką np. Cewka 21x17" [52,5x42,5 cm] z osłoną, producent DeTech)White's MXT TRACKER(czy warto kupić z dodatkową cewką np. "Cewka 18 [45 cm] z osłoną, producent DeTech")Rutus ARGO v2Mam czas do końca tygodnia, także czekam na każdą pomocną dłoń, przepaść cenowa między modelami jest duża ale nie wiem czy adekwatna do różnicy w możliwościach. Po zakupie napenwo podzielę się z Wami doświadczeniami. Z góry dzięki!
krisk23 Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 sam m-c temu stałem przed takim dylematem szukałem wykrywacza do 2-3 tyś. zł i zdecydowałem się na fisher f75 - ale także brałem pod uwagę w/w ale pod opiniami użytkowników wybrałem f75 czy to dobry wybór ? za pół - rok będę wiedział a tobie życzę trafnego wyboru ..............
Krychus Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 MXT z cewką 18 będzie do niczego jeśli mówimy o drobnicy. Najlepsza jest 950 albo 10" DD od Spectry. Dodatkowo ta cewka jest ciężka i trzeba b wymieniać rękę co jakiś czas :)Pozdrawiam.K.
VanWorden Napisano 31 Lipiec 2011 Napisano 31 Lipiec 2011 Dokładnie tak. Najlepszy sprzęt jest zresztą zawsze ze standardową cewką. Sovereigna bym wykluczuł ze względu na kiepską ergonomię i Twoje zapotrzebowanie na poszukiwania także stali. MXT jest bardziej uniwersalny. Argo nie znam, ale można śmiało założyć, że budowa i sposób działania MXT przemawia na jego korzyść.PozdrawiamVW
Roger80 Napisano 1 Sierpień 2011 Autor Napisano 1 Sierpień 2011 Słuchajcie a jak to jest z tym GT, bardzo dużo pozytywów ma ten sprzęt, o co chodzi z tą ergonomią?
VanWorden Napisano 1 Sierpień 2011 Napisano 1 Sierpień 2011 W telegraficznym skrócie - sprzęt jest ciężki i bardzo źle wyważony. PozdrawiamVW
pawcion123 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 Jak to mawiał pewien wieszcz...ma swoje zady i walety":)
krisk23 Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 a ja napiszę tak ;) sam poszukiwałem sprzętu - zadałem pytanie KTÓRY ? na kilku forach - i każdy chwalił swój i z listy 3 sprzętów zrobiło się 333 he he he więc jak mówią - licz tylko na siebie i nie pozwól podejmować decyzji za siebie .............a i tak kupiłem ten - który jako pierwszy wpadł mi w oko - czy to dobry wybór - pretensje będę kierował tylko DO SIEBIE a wszystkim którzy mi proponowali i radzili w sprawie sprzętu bardzo dziękuję za okazany mi czas ............na razie uczę się tej pasji i sprzętu więc o dokonanym wyborze przekonam się .............za jakiś czas
VanWorden Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 pawcion123 - a tu masz 100% racji:))Pozdrawiam VW
ostatni Napisano 2 Sierpień 2011 Napisano 2 Sierpień 2011 Dobrze gadają dajcie im wódkiKolego Roger80 ja sam miałem dylemat jaką wykrywkę kupićI sam wybrałem i nie narzekam mam dwie.Mam Fisher F4 i Rutus Proxima ver. 4.0 A fanty jakie są takie są mie bardzo cieszą. Przecież to jest hobby. Moja rada nie pytaj tylko czytaj fora.Pozdrawiam Darz dół
Roger80 Napisano 2 Sierpień 2011 Autor Napisano 2 Sierpień 2011 A napiłbym się z Wami tej wódki, hehe.W sumie to muszę się zgodzić z ostatnimi wypowiedziami.W piątek zamawiam, a wybór i tak zawsze będzie mój, po prostu chciałem znać zdanie co wprawniejszych w temacie.Dziękuje Wam wszystkim za pomoc i poświęcony czas!
sebo_sek Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Co do wyważenia GT to bym nie przesadzał. Noszę pudło pod łokciem i nie narzekam. Waga faktycznie to szok jak się przejdzie z fishera lub tesoro na przykład. Ale kocham go szczerze - mimo, że biegam od około miesiąca. Jak się człowiek nauczy dźwięków, to marzenie.
robert_k Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Witam, mam pytanie skierowane przede wszystkim do VW czy kol. chodził z cewką DD do gti 2500? Albo jakieś inne doświadczenia? jestem bardzo zainteresowany zakupem takiej ale nie mam pewności czy będzie warto chodzi mi konkretnie o 8,5*11 tymczasem mam standardowa 9,5 pozdrawiam robert
VanWorden Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 robert_k - niestety nie mogę Ci pomóc konkretnie, ale nie widzę sensu dokupowania cewki zaledwie o cal mniejszej, obojętnie w jakiej konfiguracji. Jeśli chodzi Ci o snajperkę to powinna być ona nieco mniejsza.PozdrawiamVW
R0b3rT Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Witam..Powiem tak. Najważniejsze stwierdzenie już tu padło..- twoja decyzja.Większość użytkowników chwali swój sprzęt - nawet jeżeli nie jest w 100% z zakupu to niewielu się potrafi do tego przyznać. Pamiętaj że kupujesz dla siebie, i to ty masz być zadowolony. Dobra opinia kogoś innego nie zawsze potwierdzi się z twoją. Ważny jest ciężar, ergonomia, serwis, i jakość wykonanego sprzętu - to widać na pierwszy rzut oka. Jak zdefiniujesz czego chcesz szukać (kolorek - militarka) to w podobnej cenie większość sprzętów ma podobne parametry tech.
samgnus Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 Witam! Wg.mnie najlepszym sprzętem dla osoby mającej do wydania 3,500 zł jest Minelab X-Terra 705 z cewką koncentryczną 7,5 kHz ,choć mam świadomość,że autor tematu nie brał tego sprzętu pod uwagę.Stosunek ceny do jakości,ergonomii,możliwości,uniwersalności tego wykrywacza wg.mnie bije wszystkie wymienione.Do tego banalnie prosta obsługa.Pozdrawiam!
bikemax771 Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Jeśli chcesz kupić do 3500zł kup sobie Jabla zostanie ci ponad 3000zł w kieszeni a tak naprawde kupisz za około 1000zł dobry używany firmowy wykrywacz,bikemax177
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.