Moskit1 Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Sugerowana sugestia była do mnie !!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wardziel Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 http://www.aukro.com.ua/item291567987-lyogkij-moped-1936-39-gg-proizvodstva-germanii.html To link na tą aukcję,tabliczka jest zgadza się ale nie jest podane co to za motorek!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wardziel Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Nawet własciciel w opisie tylko przypuszcza co to za motorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Na tabliczce znamionowej widnieje nazwa firmy BRENNABOR, która produkowała motocykle klasy 100 ccm. Tu masz link do stronki o tych jednośladach: http://www.brennabor-brb.de/start.htmJak na mój gust to model Turrenmodel", ale ze zmienionym bagażnikiem (jest też możliwe, że taki był w danym roku produkcyjnym, ponieważ takie setki składało jak z klocków wiele firm z części dostarczanych przez poddostawców). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 Moskit,żadna sugestia do Ciebie.To wardziel'owi nie chce się ruszyć główką.Jeśli jesteśmy przy składankach niemieckich.Pod koniec lat dwudziestych i na początku trzydziestych tylko w obrębie Berlina istniało 112 firm produkujących " motocykle.Oprócz poważnych była całkiem niemała liczba producentów,których działanie sprowadzało się do składania, z zamówionych w innych wytwórniach elementów,pierdopędów o pojemnościach 80-150cm i nadawaniu własnej nazwy.Ponieważ każdy post bez fotki w linku Fotki motocykli" jest niepełny,daję coś większego niż setka.Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 I porządny silniczek z bliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Witam Cadadero no no umiesz oczy pocieszyć)))))Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii TO ZNACZY?????????Ze jest już w Polsce!!!!!! Pięknie by było!!!!Silnik z rodziny 4 cyldrówek piękne piękne !!!!!!A tu taki ))))))???!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 I tu taki Motorek BMW 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 A tu ciekawe, co za motocykl!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Strona lewa.O!Dwie dźwignie zmiany biegów?Kto wie dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 5 Styczeń 2008 Share Napisano 5 Styczeń 2008 Właścicielem motocykla jest prezes klubu weteranów z Londynu,który kiedyś z kompanami wpadł nas odwiedzić.Twarzy może nie pokażę,ale jego buty warto. Nawet trafiły do gazet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Witam Z tymi butami to mocno musiał chamowaci hehehe;))))))A no z tą zagadką to chyba drugi lewarek służył do sprzęgła ……Prezentowany model to Matchless Silver Hawk ))))Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 @Moskit1 ,po raz kolejny dałeś plamę :-(To jest Excelsior, motocykl amerykański.A zdjęcie jest być może zrobione na początku lat 90-tychw Olsztynie podczas I polskich Wyścigów Motocykli Zabytkowych.Nie pamiętam króry dokładnie był to rok, ale wtedy właśnie taki motocykl przyjechał z Wyspy na impreze do Olsztyna.I było zdjęcie zrobione w Polsce, choć motocykl z W.Brytanii.mam ewentyalnie rację Catadero ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 A teraz rarytas dla wielbicieli motocykli UNIKATOWYCH!!!http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293937995Pytałem gościa czy Iż`e SAHARA były uzywane w Afrikakorps?Oczywiscie ;-)On z powagą odpowiedział mi co następoje: Powiem szczeże że nie wiem szukam informacji na ten temat ale cienko pozdrawiam"Może ktoś z szanownych Odkrywców ma informacje o Iż`u SAHARZE??? Można zaoszczędzić koledze poszukiwań ;-)))Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Jasne,Hans! Masz 100% racji.Były to drugie (i ostatnie) wyścigi motocykli weteranów.Jak znowu przyjedziesz po jakieś papiery(mogą być od Indiana) do Trójmiasta to będziemy musieli to opić.No chyba,że w Łodzi.Catadero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Nie pamiętam, czy były to pierwsze czy drugie Wyścigi,mam gdzieś plakat z tych wyścigów, to moze (jak mi wpadnie w łapska) sprawdzę.Poza tym już wiem kim jesteś (wcześniej nie trybiłem), zawsze bardzo chętnie zlikwiduję w Twoim towarzystwie duże ilości C2H5OH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Do zobaczenia w Łodzi.Chyba będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Ja będę raczej napewno, ale nie wiem czy tym razem będę miał kierowcę zastępczego, bo koleś nie wie, czy będzie miał wolne z pracy.Jeśli spotkało by nas takie nieszczęście, to w mgnieniu oka będzie Łódź wiosenna........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotem Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 hans a opowiesc o tym pancernym motocyklu ktorego fotki dales.Sory niemam polskich znakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Ta opowieść nie nadaje się na forum.Opowieśc trwa popołudnie i pół wieczora, w porywach do niedzieli wieczorem, kto by wytrzymał tyle czytania???Że pisania o suchym pysku nie wspomnę.Krótko: Motocykl : MSS500Kraj : PolskaRok pr. : 1957Silnik : 500 svSkrzynia : 3+1Koła : 16 x 6.50Zawieszenia : przód trapez, tył sztywneRama : AluminiumPrzód : AluminiumBłotniki : AluminiumCzęści stalowych bardzo mało, tylko tam gdzieto naprawdę niezbędne było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Witam Poraź kolejny dałem plamę +=+= zdarza się i najlepszemu;;;))))))Ale mam waz heheheh mogę liczyć na waszą pomoc!!!Wszystkim nie mogę być mocny, ale jak coś zobaczę to jestem pewny ze to jest to, co ma 2 kółeczka))))))hehehe?!!!!!!A jak Catadero coś wystawi to trzeba się zastanowić ze 2 razy;))))))) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Bo ja piszę nie po to żeby pisać tylko jeszcze edukacyjnie,taki ze mnie belfer skubany.O!Moskit,a co to za model u Ciebie z piątego stycznia o 13:05:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 7 Styczeń 2008 Share Napisano 7 Styczeń 2008 Zanim Moskit palnie, że to pewno Moto Guzzi czy Honda CX500napiszę,że to Indian 841. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Mototriciclo Bennelli 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 Guzzi 500 Trialce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.