Skocz do zawartości

Fotki Motocykli

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
http://www.aukro.com.ua/item291567987-lyogkij-moped-1936-39-gg-proizvodstva-germanii.html To link na tą aukcję,tabliczka jest zgadza się ale nie jest podane co to za motorek!Pozdrawiam!
Napisano
Na tabliczce znamionowej widnieje nazwa firmy BRENNABOR, która produkowała motocykle klasy 100 ccm. Tu masz link do stronki o tych jednośladach: http://www.brennabor-brb.de/start.htm
Jak na mój gust to model Turrenmodel", ale ze zmienionym bagażnikiem (jest też możliwe, że taki był w danym roku produkcyjnym, ponieważ takie setki składało jak z klocków wiele firm z części dostarczanych przez poddostawców).
Napisano

Moskit,żadna sugestia do Ciebie.To wardziel'owi nie chce się ruszyć główką.
Jeśli jesteśmy przy składankach niemieckich.Pod koniec lat dwudziestych i na początku trzydziestych tylko w obrębie Berlina istniało 112 firm produkujących " motocykle.Oprócz poważnych była całkiem niemała liczba producentów,których działanie sprowadzało się do składania, z zamówionych w innych wytwórniach elementów,pierdopędów o pojemnościach 80-150cm i nadawaniu własnej nazwy.
Ponieważ każdy post bez fotki w linku Fotki motocykli" jest niepełny,daję coś większego niż setka.Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii.

Napisano

Witam
Cadadero no no umiesz oczy pocieszyć)))))
Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii TO ZNACZY?????????
Ze jest już w Polsce!!!!!! Pięknie by było!!!!
Silnik z rodziny 4 cyldrówek piękne piękne !!!!!!
A tu taki ))))))???!!!
Pozdrawiam

Napisano

Właścicielem motocykla jest prezes klubu weteranów z Londynu,który kiedyś z kompanami wpadł nas odwiedzić.Twarzy może nie pokażę,ale jego buty warto. Nawet trafiły do gazet.

Napisano
Witam
Z tymi butami to mocno musiał chamowaci hehehe;))))))
A no z tą zagadką to chyba drugi lewarek służył do sprzęgła ……
Prezentowany model to Matchless Silver Hawk ))))
Pozdrawiam
Napisano
@Moskit1 ,
po raz kolejny dałeś plamę :-(
To jest Excelsior, motocykl amerykański.
A zdjęcie jest być może zrobione na początku lat 90-tych
w Olsztynie podczas I polskich Wyścigów Motocykli Zabytkowych.Nie pamiętam króry dokładnie był to rok, ale wtedy właśnie taki motocykl przyjechał z Wyspy na impreze do Olsztyna.I było zdjęcie zrobione w Polsce, choć motocykl z W.Brytanii.
mam ewentyalnie rację Catadero ????
Napisano
A teraz rarytas dla wielbicieli motocykli UNIKATOWYCH!!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293937995

Pytałem gościa czy Iż`e SAHARA były uzywane w Afrikakorps?
Oczywiscie ;-)
On z powagą odpowiedział mi co następoje: Powiem szczeże że nie wiem szukam informacji na ten temat ale cienko pozdrawiam"
Może ktoś z szanownych Odkrywców ma informacje o Iż`u SAHARZE??? Można zaoszczędzić koledze poszukiwań ;-)))

Pozdrowienia.
Napisano
Jasne,Hans! Masz 100% racji.Były to drugie (i ostatnie) wyścigi motocykli weteranów.
Jak znowu przyjedziesz po jakieś papiery(mogą być od Indiana) do Trójmiasta to będziemy musieli to opić.No chyba,że w Łodzi.
Catadero.
Napisano
Nie pamiętam, czy były to pierwsze czy drugie Wyścigi,
mam gdzieś plakat z tych wyścigów, to moze (jak mi wpadnie w łapska) sprawdzę.
Poza tym już wiem kim jesteś (wcześniej nie trybiłem), zawsze bardzo chętnie zlikwiduję w Twoim towarzystwie duże ilości C2H5OH.
Napisano
Ja będę raczej napewno, ale nie wiem czy tym razem będę miał kierowcę zastępczego, bo koleś nie wie, czy będzie miał wolne z pracy.
Jeśli spotkało by nas takie nieszczęście, to w mgnieniu oka będzie Łódź wiosenna...........
Napisano
Ta opowieść nie nadaje się na forum.
Opowieśc trwa popołudnie i pół wieczora, w porywach do niedzieli wieczorem, kto by wytrzymał tyle czytania???
Że pisania o suchym pysku nie wspomnę.

Krótko:
Motocykl : MSS500
Kraj : Polska
Rok pr. : 1957
Silnik : 500 sv
Skrzynia : 3+1
Koła : 16 x 6.50
Zawieszenia : przód trapez, tył sztywne
Rama : Aluminium
Przód : Aluminium
Błotniki : Aluminium
Części stalowych bardzo mało, tylko tam gdzie
to naprawdę niezbędne było.
Napisano
Witam
Poraź kolejny dałem plamę +=+= zdarza się i najlepszemu;;;))))))
Ale mam waz heheheh mogę liczyć na waszą pomoc!!!
Wszystkim nie mogę być mocny, ale jak coś zobaczę to jestem pewny ze to jest to, co ma 2 kółeczka))))))hehehe?!!!!!!
A jak Catadero coś wystawi to trzeba się zastanowić ze 2 razy;)))))))
Pozdrawiam
Napisano
Bo ja piszę nie po to żeby pisać tylko jeszcze edukacyjnie,taki ze mnie belfer skubany.O!
Moskit,a co to za model u Ciebie z piątego stycznia o 13:05:00

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie