Skocz do zawartości

Fotki Motocykli

sapertorun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 834
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Na tabliczce znamionowej widnieje nazwa firmy BRENNABOR, która produkowała motocykle klasy 100 ccm. Tu masz link do stronki o tych jednośladach: http://www.brennabor-brb.de/start.htm
Jak na mój gust to model Turrenmodel", ale ze zmienionym bagażnikiem (jest też możliwe, że taki był w danym roku produkcyjnym, ponieważ takie setki składało jak z klocków wiele firm z części dostarczanych przez poddostawców).

Moskit,żadna sugestia do Ciebie.To wardziel'owi nie chce się ruszyć główką.
Jeśli jesteśmy przy składankach niemieckich.Pod koniec lat dwudziestych i na początku trzydziestych tylko w obrębie Berlina istniało 112 firm produkujących " motocykle.Oprócz poważnych była całkiem niemała liczba producentów,których działanie sprowadzało się do składania, z zamówionych w innych wytwórniach elementów,pierdopędów o pojemnościach 80-150cm i nadawaniu własnej nazwy.
Ponieważ każdy post bez fotki w linku Fotki motocykli" jest niepełny,daję coś większego niż setka.Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii.

Witam
Cadadero no no umiesz oczy pocieszyć)))))
Zdjęcie zrobione w Polsce,chociaż motocykl z Wielkiej Brytanii TO ZNACZY?????????
Ze jest już w Polsce!!!!!! Pięknie by było!!!!
Silnik z rodziny 4 cyldrówek piękne piękne !!!!!!
A tu taki ))))))???!!!
Pozdrawiam

@Moskit1 ,
po raz kolejny dałeś plamę :-(
To jest Excelsior, motocykl amerykański.
A zdjęcie jest być może zrobione na początku lat 90-tych
w Olsztynie podczas I polskich Wyścigów Motocykli Zabytkowych.Nie pamiętam króry dokładnie był to rok, ale wtedy właśnie taki motocykl przyjechał z Wyspy na impreze do Olsztyna.I było zdjęcie zrobione w Polsce, choć motocykl z W.Brytanii.
mam ewentyalnie rację Catadero ????

A teraz rarytas dla wielbicieli motocykli UNIKATOWYCH!!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293937995

Pytałem gościa czy Iż`e SAHARA były uzywane w Afrikakorps?
Oczywiscie ;-)
On z powagą odpowiedział mi co następoje: Powiem szczeże że nie wiem szukam informacji na ten temat ale cienko pozdrawiam"
Może ktoś z szanownych Odkrywców ma informacje o Iż`u SAHARZE??? Można zaoszczędzić koledze poszukiwań ;-)))

Pozdrowienia.

Jasne,Hans! Masz 100% racji.Były to drugie (i ostatnie) wyścigi motocykli weteranów.
Jak znowu przyjedziesz po jakieś papiery(mogą być od Indiana) do Trójmiasta to będziemy musieli to opić.No chyba,że w Łodzi.
Catadero.

Nie pamiętam, czy były to pierwsze czy drugie Wyścigi,
mam gdzieś plakat z tych wyścigów, to moze (jak mi wpadnie w łapska) sprawdzę.
Poza tym już wiem kim jesteś (wcześniej nie trybiłem), zawsze bardzo chętnie zlikwiduję w Twoim towarzystwie duże ilości C2H5OH.

Ta opowieść nie nadaje się na forum.
Opowieśc trwa popołudnie i pół wieczora, w porywach do niedzieli wieczorem, kto by wytrzymał tyle czytania???
Że pisania o suchym pysku nie wspomnę.

Krótko:
Motocykl : MSS500
Kraj : Polska
Rok pr. : 1957
Silnik : 500 sv
Skrzynia : 3+1
Koła : 16 x 6.50
Zawieszenia : przód trapez, tył sztywne
Rama : Aluminium
Przód : Aluminium
Błotniki : Aluminium
Części stalowych bardzo mało, tylko tam gdzie
to naprawdę niezbędne było.

Witam
Poraź kolejny dałem plamę +=+= zdarza się i najlepszemu;;;))))))
Ale mam waz heheheh mogę liczyć na waszą pomoc!!!
Wszystkim nie mogę być mocny, ale jak coś zobaczę to jestem pewny ze to jest to, co ma 2 kółeczka))))))hehehe?!!!!!!
A jak Catadero coś wystawi to trzeba się zastanowić ze 2 razy;)))))))
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie