Skocz do zawartości
  • 0

Łuska Eley 16

vvarg

Pytanie

Napisano

Witam
Ostatnio trafiła mi się taka łuseczka Eley 16. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie dopisek pod spłonką for explosies clermont" wie ktoś o co chodzi? Z góry przepraszam za jakoś fotki, fotograf ze mnie marny :P

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mozliwosc.

MULLER & Co - S.A. des explosifs de CLERMONT" byla firma belgijska, produkujac mi.in proch, opatentowali tez urzadzenie do mechnicznej produkcji amunicji mysliwskiej.

Byc moze jest to produkcja luski firmy eley (jak wyzej wspomniano z UK), przystosowana do pierwszego, lub kolejnego wykorzystania z urzadzeniem firmy explosifs de CLERMONT"

Teoria do weryfikacji.
Napisano

Witam
Ostatnio trafiła mi się taka łuseczka Eley 16. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie dopisek pod spłonką for explosies clermont" wie ktoś o co chodzi? Z góry przepraszam za jakoś fotki, fotograf ze mnie marny :P

Napisano
Już odpowiadam. Jest to sama dupka" bez tulejki, średnica 20 mm, i raczej nie jest z tego miejsca o którym myśli mensguth6, trafiłem na nią w pewnej wsi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie