doktordetektor Napisano 18 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2011 http://www.pietrzykowice.com/aktualnosci2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Ładne znalezisko, oby trafił w odpowiednie miejsce a nie zaległ w magazynach policji.Czego to jeszcze takie stawki nie skrywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 tragedia trafił już na policję w kątach wrocłaskich i co dalej?????potrwają lata ,zanim ktoś sporządzi dokumentację i zrobi z tego eksponat wg.ust o bria.we wrocławiu jest jedna osoba kompetentna z papierami do tego zadania z CLK pan Modelski płk,z upoważnieniami czy się podejmie,albo muzeum arsenał.zobaczymy,jak będzie,noże policja w mądry sposób obejdzie tą chorą nową ust.bo jest mały problem aby fanta i ciekawostki nie zniszczyć,bo rzadki eksponat nawet naboi do tego ciężko trafić, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Służyłem w JW2745 która miała posterunek rlok w Pietrzykowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Całkiem ładna giwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 kolego huberts służyłeś w rybnicy albo na stanowisku radarowym za pietrzykowicam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Rybnica to właśnie to miejsce za Pietrzykowicami,byłem operatorem Bożeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tak wygląda jak by tego oczka go wydobyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 piękny jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salamandra Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tak, to ten sam co ja go znalazłem i wyrzuciłem bo to przedmiot niedozwolony, żal mi go było zostawiac ale takie prawo, no cóż cieszę się, że trafił w dobre ręce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 a gdzie samolocik od tego mg131.może w pobliżu? analizowałem znalezisko i miejsce wyłowienia ,najprawdopodobniej zniesiony z pola i wrzucony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 no rzeczywiście rewelacyjne miejsce zamiast na półeczkę w jakieś izbie pamięci ,to karabin zapuszkowali na kilka lat.chodzi o komisariat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Resztki me wychodzą na skraju pola po drugiej stronie autostrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 jest samolocik ,ale nie za austroadą ale przed nią i kilka kilometrów za pietrzykowicami,trochę złomu w alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 kilka elementów samolotu ,podejrzewam że rozwalił się na polu,jest mała depresja terenu pod lasem,magnometr? by się przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 chodzi o magnemomert kolego matrix14xxx byłeś tam,pozbierałem kilka blach w alu poszycie i stopy wyszedł orzeł lw i świeca,ale obok kilka łusek o sowieckiego szwaka,to co rosyjska maszyna,czy walka z jakiś jakiem.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 sowieckie łuski przy maszynie niemieckiej ,prawdę mówiąc to straciłem głowę czy to niemiecka maszyna za przemawia to że wyszedł orzeł lw,przeciw to że łuski są od szwaka,może sowieckie polowe lotnisko na polu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 większych elementów nie namierzono ,myślę że są pod ziemią jakieś 2 metry pod ,w polu w tej małej niecce,to zostaje jesień teraz tam rośnie szczypiorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 identyfikację można stwierdzić na tym etapie tylko na podstawie świecy ?proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Myślę że znam to miejsce.Łuski od szwaka wychodzą rozerwane w ogniu,rozbił się tam samolot rosyjski lub śmieci po rosyjskim lotnisku polowym,ale po drugiej stonie autostrady wychodzą takie kawałkihttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc01715.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Niestety świeca nic nie pomorze gdyż nie jest lotnicza. Poszukaj na blachach jakiś bić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Świeca wygląda na Boscha , ale raczej nie lotnicza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 to co typowy śmietnik,nie warto zawracać sobie głowy,lepiej chodzić za ag i au. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.