Skocz do zawartości

Cenny eksponat w parku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tragedia trafił już na policję w kątach wrocłaskich i co dalej?????potrwają lata ,zanim ktoś sporządzi dokumentację i zrobi z tego eksponat wg.ust o bria.we wrocławiu jest jedna osoba kompetentna z papierami do tego zadania z CLK pan Modelski płk,z upoważnieniami czy się podejmie,albo muzeum arsenał.zobaczymy,jak będzie,noże policja w mądry sposób obejdzie tą chorą nową ust.bo jest mały problem aby fanta i ciekawostki nie zniszczyć,bo rzadki eksponat nawet naboi do tego ciężko trafić,
Napisano
Tak, to ten sam co ja go znalazłem i wyrzuciłem bo to przedmiot niedozwolony, żal mi go było zostawiac ale takie prawo, no cóż cieszę się, że trafił w dobre ręce :)
Napisano
a gdzie samolocik od tego mg131.może w pobliżu? analizowałem znalezisko i miejsce wyłowienia ,najprawdopodobniej zniesiony z pola i wrzucony.
Napisano
no rzeczywiście rewelacyjne miejsce zamiast na półeczkę w jakieś izbie pamięci ,to karabin zapuszkowali na kilka lat.chodzi o komisariat.
Napisano

chodzi o magnemomert kolego matrix14xxx byłeś tam,pozbierałem kilka blach w alu poszycie i stopy wyszedł orzeł lw i świeca,ale obok kilka łusek o sowieckiego szwaka,to co rosyjska maszyna,czy walka z jakiś jakiem.?

Napisano

sowieckie łuski przy maszynie niemieckiej ,prawdę mówiąc to straciłem głowę czy to niemiecka maszyna za przemawia to że wyszedł orzeł lw,przeciw to że łuski są od szwaka,może sowieckie polowe lotnisko na polu?

Napisano
większych elementów nie namierzono ,myślę że są pod ziemią jakieś 2 metry pod ,w polu w tej małej niecce,to zostaje jesień teraz tam rośnie szczypiorek.
Napisano
Myślę że znam to miejsce.Łuski od szwaka wychodzą rozerwane w ogniu,rozbił się tam samolot rosyjski lub śmieci po rosyjskim lotnisku polowym,ale po drugiej stonie autostrady wychodzą takie kawałkihttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/dsc01715.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie