MaGnez Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Czołem panowie czym / jak doczyścić taką puszkę z zewnątrz dziwny nalot jakby smoła, w środku resztki smaru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Zbliżenie tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 http://odkrywca.pl/elektroliza-a-i-kwas-szczawiowy,660483.htmlnp.albo i niżej poczytaj kolego, jest tu tego mnóstwo.wyszukiwarkę też masz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGnez Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Czyli rozumiem, że mam ją wrzucić do kwasu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Moim skromnym zdaniem kwas tu tylko pogorszy sprawę. Do tej puszki trzeba podejść indywidualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 T.Z.J.WST Zapodaj radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Litości! Jaki kwas?! Przemywaj benzyną ekstrakcyjną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollo84 Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 benzyna jak wyzej albo acetonem z tym ze moze tez zmyć farbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afgan251 Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Ja bym najpierw spróbował zeskrobać ten nalot np.plastikowym nożykiem (nie powinien uszkodzić farby )i dopiero potem przemył benzyną ekstrakcyjną ponieważ taka gruba warstwa tego brudu napewno sama od tak się nie rozpuści . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Afgan.....metody mechaniczne przy puszce w takim stanie to bestialstwo. Benzyna na szmatkę i zmywaj :) Ja tak ze swoją zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afgan251 Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Robiłem swoją metodą niemiecką puszkę która jak się później okazało miała jakieś 90% oryginalnej farby i obyło się bez żadnych zarysowań czy uszkodzeń .(brud był mniej więcej taki sam ) .Kwestia wprawy i ostrożności. Ale oczywiście można i zmywać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 No tak ale to nadal ryzykowne . Ja soją puszeczkę WH zrobiłem właśnie benzyną. Efekt ekstra :) Kupiłem ją na złomie za 5 zł cała czarna w jakiś grudach...okazało się że to warstwy smaru :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Spróbuj zmywakiem do naczyn plastikowym z np benzyna lub nafta.Da rade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Aha barson pokaz jak twoja pucha wyszla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Okey. Nie mam zdjęcia przed. Jak znajdę to wrzucę powinno być w czeluściach komputerowego dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Witam!Posiadam tylko takie zdjęcie. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 No tak!Mozna sie bylo tego spodziewac od takiego walka jak ty.Fotka z netu.Po twoich postach, przejrzalem przed chwila wszystkie, mozna spokojnie wywnioskowac ze w zyciu nie miales nawet takiej puszki w rekach.Twoja ' kolekcja ' to pewnie kilka zgnilych lusek do pepeszy i kilka do mosina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Witam!I co nadal taki cwany...? Jak widać.....moja puszka. Datowana na 1943. Na dole D. I jakiś znaczek producenta na zamknięciu. Puszka była cała w smarze (ledwo było widać że to poszuka) . Najpierw moczyłem ją w benzynie żeby rozmiękczyć grubszą warstwę a później szmatką nasączoną ową benzyną ścierałem brud. POZDRAWIAM NIEDOWIARKÓW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Moja puszka.Pozyskana w takim stanie jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 Wanienka z ropą...moczymy, moczymy, moczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 i hops.. taki efekt. Stwardniały smar po dobrym namoczeniu ściągałem kawałkiem drewna, żeby nie porysować farby (sam odchodził). Reszte nawilżona w ropie szmatka i pucowanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Piękna puszka Kloki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.