Skocz do zawartości
  • 0

pusta skorupa pocisku wyraźne bicia

sp4tkl

Pytanie

Napisano

Znalazłem pustą skorupę pocisku, na dnie wyraźne bicia.
centralnie -45
na 12 -3K3
na 3 -39
na 6 -To
na 9 -8
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczenia.W środku skorupy otwór na głębokość ok.10cm.Prosze o podpowiedzi.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wielka, naprawdę wielka szkoda...

Najpierw luski poszukiwania", teraz amunicja nazwa", jeszcze bagnety z tego co kolega mówi, niedługo piotrsj webpark" padnie i nie zostanie już nic. Zgodze się z tobą Ave, była to jedna z najlepszych stron, baaardzo często z niej korzystałem, a fotki były super, nie wiem co autorowi przyszło do głowy, żeby skasować stronkę.
Napisano
Nikt nie daje datków na utrzymanie strony a każdy korzysta,tak jest w większości przypadków. Wszystko kosztuje a założyciele stron/y to nie Matka Teresa i dlatego fajne strony idą w otchłań.
Napisano
Panowie, ja bardzo proszę - załóżcie sobie wątek na HP i tam możemy pogadać o beznadziejności sytuacji ze znikającymi stronkami - nie na ID.

dziękuję
Napisano

Znalazłem pustą skorupę pocisku, na dnie wyraźne bicia.
centralnie -45
na 12 -3K3
na 3 -39
na 6 -To
na 9 -8
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu oznaczenia.W środku skorupy otwór na głębokość ok.10cm.Prosze o podpowiedzi.

Napisano
Wracając do tematu, znalazłem podobne sygnatury na ruskim forum
http://reibert.info/forum/showthread.php?t=197567

i przypuszczam że:

ЗКЗ to «Запорожский кабельный завод»
a 45 to rok produkcji
Napisano
tak jak kolega powiedział, radziecka muchobijka". Pocisk odłamkowy, wyprodukowany w 1939 roku. Pozostałych bić również nie potrafię rozszyfrować, tu masz całość:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNRD6GaRCQEy7cTCFjuNupXHfCEyvh20rIRLTuA5zE88kDev6S&t=1

czy wie ktoś, dlaczego serwis amunicja.nazwa.pl" został zamknięty?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie