strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 Witam. Znalazłem oto taki garnek na niemieckich pozycjach, niedaleko okopów i prosiłbym o pomoc w identyfikacji czy jest to garnek okopowy?
vis1939 Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 Dobra to po ludzku wyjaśnię:)Drogi kol strazak502,nie każdy znaleziony w okopie czy okolicy garnek czy inny cywilny śmieć ma cokolwiek wspólnego z wojskiem.Najpewniej został rąbnięty z najbliższego gospodarstwa i służył np: jako micha do golenia,tudzież do srania(najmocniej przepraszam Tyfusa za to nietaktowne i prostackie wyrażenie) Elektroliza i na półkę,a nóż Ci ona samego Adolfa,liczy się sztuka.
strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 Witam. Znalazłem oto taki garnek na niemieckich pozycjach, niedaleko okopów i prosiłbym o pomoc w identyfikacji czy jest to garnek okopowy?
strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 średnica garnka to 14cm a wysokość to 6,5 cm, więc nie sądzę, że to nocnik.
strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Napisano 3 Czerwiec 2011 A czy wogóle używane były jakieś garki okpowe czy tylko menażki?
Pytanie
strazak502
Witam. Znalazłem oto taki garnek na niemieckich pozycjach, niedaleko okopów i prosiłbym o pomoc w identyfikacji czy jest to garnek okopowy?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.