Skocz do zawartości
  • 0

Czop/fragment pocisku?

karabin

Pytanie

Napisano

Witam.
Proszę kolegów o id tego przedmiotu.,,Kaliber,, że się tak wyrażę to ok.76mm długość nieuszkodzona 80mm,z uszkodzonym kawałkiem 110mm (brak fragmentu),materiał to stalíwo (lite).
Pozdrawiam

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Proszę kolegów o id tego przedmiotu.,,Kaliber,, że się tak wyrażę to ok.76mm długość nieuszkodzona 80mm,z uszkodzonym kawałkiem 110mm (brak fragmentu),materiał to stalíwo (lite).
Pozdrawiam

Napisano
Można gadać, gadać, pisać i nic, zrobiłeś dokładnie to czego nie wolno, przytargałeś część albo cały zapalnik.
Napisano
@mac,ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Wyraźnie napisałem że to lite staliwo! Lite znaczy caliste/pełne/z pełnego materiału. Pomyśl stary co piszesz,ja ze swej strony wiem co mogę dać do id a co níe.
Napisano
Czym u licha jest czop ?
Stanisław Czop to mój laryngolog :)

Szukaj w amunicji radzieckiej - cześć pocisku przeciwpancernego 76,2 mm - sądze że po niszczeniu.
Napisano
http://amunicja.nazwa.pl/amunicja/index.php?k=rosja_76x385

Czepiec:)

A kol mac usilnie proszę o nie udzielanie się żenująco,szczególnie na tematy w których jest totalnym dyletantem.
Napisano
No fakt czop, czubek, grot, czepiec, pocisk czy głowica aaa i jeszcze stożek wsio ryba "

Lite znaczy caliste/pełne/z pełnego materiału" jest na to odpowiednie stwierdzenie - monolit

przydało by się to jakoś usystematyzować uff :)
Napisano
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amunicja_przeciwpancerna

pełnokalibrowy z czepcem i czepcem balistycznym[edytuj]ang. APCBC, Armour Piercing, Capped, with Ballistic Cap
Czepiec wprowadzony w pociskach APC poprawił przebijalność pancerza, ale miał ujemny wpływ na zasięg broni, jako że stawiał większy opór powietrza w locie. Aby temu zapobiec dodano czepiec balistyczny - specjalnie wyprofilowany nos zmniejszający opór powietrza i poprawiający osiągi balistyczne pocisku"
Napisano
Dzięki visku raz jeszcze,a zastanawia mnie co go tak doprawiło? Wszystkie krawędzie z czoła ma równe i wyraziste,zero deformacji a poniżej tak brutalnie urąbany.
Napisano
Bo... ponieważ chodzisz po miejscu wysadzań miejscu niszczenia iewybuchów ". Materiał został zainicjowany z zewnątrz. Czyli innymi słowy z podłożenia kostki o ile sie nie mylę dla niego ok 200 g trotylu. Pierdulło i porozrywało a ów kawałek poszybował z dołka . Ot i cała chistoria"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie