psioter5 Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 ,,Bo ja jestem Młodszym koparkowym,, takie sformułowanie nasunęło mi się do głowy jak pomyślałem ile to się dołków wykopało, co wypad minimum 30-40 a bywało i o wiele wiele więcej, pamiętam raz moja kobitka naliczyła mi 112, niektóre takie po 3cm ale i kilka po 50. Chyba czas odstawić moja wysłużona, znaleźną niemiecka saperkę na półkę z eksponatami i zakupić coś młodszego niż 70lat. Czy też tak oracie nasza glebę? A możne jeszcze intensywniej?
vis1939 Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Niektórzy tak intensywnie orzą matkę ziemie,że nawet zakopywać nie mają czasu...:) ot warchlaki bez kultury,nazywając rzecz po imieniu.
psioter5 Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 ten problem zniknie ............ ale dopiero wtedy gdy wymyśla szpadel co sam kopie i zasypuje :)
psioter5 Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 w końcu jesteś ,,Weteran,, to co się dziwisz :D
Weteran-39 Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Kol.psioter5 celna riposta-podoba mi się,ale ja się niczym nie dziwię.
Weteran-39 Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Mój dziadek ,podobno jestem do niego podobny choć nie mam tyle włosów na głowie co on na zdjęciu.
psioter5 Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 fajny mundur, moi dziadkowi byli rolnikami :) mój dziadek był kucharzem w wojsku ale tez musiał z pps biegać, jak dam rade to załatwię jakieś foty.
Weteran-39 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Mojego dziadka osobiście nie poznałem,zmarł w 1930r był kowalem.Żałuję że nie odpytałem mojego ojca o życiu dziadka.
policemayster Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Moj dziadek urodził sie w 1928 r., ma sie tak dobrze, że przed chwilą dostałęm repremende, że myje buty po wykopkach w wannie! Zawsze jak przyjde z wykopów z czymś fajnym to wkurza mnie bo mowi, że takich - dajmy na to - manierek walało sie po polu pełno.
Eastlegion Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Natomiast mój pradziadek był klawiszem" w carskim więzieniu. Pono uciekło mu kilku podopiecznych, mocno zaangażowanych w kwestie powstańcze. Do tej pory przy świątecznym stole toczą się dysputy na temat jego wkładu w tą ucieczkę...Co do dołków, to średnia z wypadu wnosi około 60 -70.Pozdro!
szwejk4 Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 Nie dziw się kolego policemayster że tak mówi bo pewnie tak było, chodzę kiedyś po polu radośc wielka bo nieśmiertelnik wpadł podchodzi starszy człowiek i zaczynamy rozmowę.Znalazł pan coś to ja na to a takie tam i pokazuje no i naturalnie blaszka fant dnia a dziadzio rzekł,oj walało się tego u mnie na podwórku ,kaczki puszczaliśmy sobie z tego bo wie pan takie płaskie to fajnie szło po wodzie":(
karabin Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 Walały się fanty w tamtych czasach jak walają się pozostałości po PRL-u,kiedyś też będzie ich jak na lekarstwo.Pozdro
psioter5 Napisano 15 Maj 2011 Autor Napisano 15 Maj 2011 tak się kopie! że aż plecy pękają :D na dnie była łuska od jakiegoś działka przeciwlotniczego :) ledwie dosięgnąłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.