Skocz do zawartości
  • 0

Godło Polski

andrzejde

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rzeczywiście, współczesne godło jest podobne. Jednak miejsce znalezienia, stopień korozji oraz zestaw kolorystycznytła oraz podobieństwo korony orła godła II RP (zdjęcie obok) skłania mnie że to jednak II RP. Jednak nie jestem w tej dziedzinie fachowcem.

Napisano
Ja ostatnio na spacerze w lesie też widziałem orła, ewidentnie współczesnego, leżał pod ściółką, na wilgotnej powierzchni tył był lekko skorodowany, powiesiłem go na gałęzi - ciekawe czy jeszcze wisi, czy komuś się spodobał.
Napisano

Porównaj te elementy. Twój może być z II RP. Jeśli postawisz cyrkiel w środku gwiazdy w przedwojennym okrąg połączy 5 wierzchołków. We współczesnym dwa pominie.

C.

Napisano
Dziękuję za pomoc, będę się trzymał wersji że to z II RP, bo inaczej byłoby to banalne znalezisko:-) A swoją drogą współczesny mógłby być choć nieco inny, nie byłoby problemów z identyfikacją:-)
Napisano
Dziękuję za gratulacje, przekarzę je koledze który znalazł godło niemalże na wierzchu, w miejscu w którym niczego nie należałoby się spodziewać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie