Poszukiwacz bunkrów Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 Witam!Mam taki pokrowiec maskujący na hełm i chciałbym wiedzieć czy to orginał.Ma dużo śladów po przeróbkach przez kogoś.Najprawdopodobniej jest uszyty z zelty przez żołnierza ,lecz zastanawia mnie pieczątka wytwórni.pozdrawiam
snajper-s1 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Coś ta wronka ze swastą jakaś taka wesoła ;)
dimmu66 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Tak patrzę na szwy i wydaje mi się że to szyty z oryginalnego materiału współcześnie.Ale pewności nie mam
ktos451 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 nie sądzę żeby żołnierz coś takiego sobie uszył i do tego z taką precyzją (bardzo ładne szwy), chyba że był dobrym krawcem.
Poszukiwacz bunkrów Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Napisano 15 Kwiecień 2011 klokinapisał po pierwsze primo, jakby byl uszyty z celty, to by byl dwustronny - nieprawdaz? Dla mnie troche lipa zawiewa, szczegolnie ta gapa waffel-SS?"to jest dwustronne ,tylko od wewnątrz po bokach jest doszyty materiał , a to nie gapa SS ,tylko marna podróba gapy WH
nomyss Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Szanse że sobie sam uszył albo kolega - krawiec oddziału to jeszcze jak cię mogę możliwe. Ale żeby opatrzyli to pieczątką to już baaardzo wątpliwe. Wrona też jakaś pokraczna... nie powinna mieć obok waffenamta btw. ? Samej nie widziałem do tej pory.
kloki Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 po pierwsze primo, jakby byl uszyty z celty, to by byl dwustronny - nieprawdaz? Dla mnie troche lipa zawiewa, szczegolnie ta gapa waffel-SS?
dimmu66 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Współcześnie - czyli obecnie. nie przez żołnierza
Pytanie
Poszukiwacz bunkrów
Witam!
Mam taki pokrowiec maskujący na hełm i chciałbym wiedzieć czy to orginał.Ma dużo śladów po przeróbkach przez kogoś.Najprawdopodobniej jest uszyty z zelty przez żołnierza ,lecz zastanawia mnie pieczątka wytwórni.
pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.