kurkow Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Napisano 13 Kwiecień 2011 Witam WaszmościówPytanie co to za wzór?Lata 50-60? Po ilości guzików z lekkim powątpiewaniem zastanawiam się, czy może to też być coś z WP na wschodzie.
acer Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Jakie KBW....Dla mnie to jakiś emeryt-kombatant sprawił sobie prywatnie mundur na uroczystości rocznicowe i tyle.
dimmu66 Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 W latach 80-tych nie było juz KBW. Nazywalo się to WOWN Wojska Obrony Wewnętrznej. To tak na marginesie
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Sądzę, że kolega polsmol ma rację. Obok oryginalny mundur KBW ometkowany, który kupiłem miesiąc temu. Przede wszystkim 5 guzików. Z tego co pamiętam w 1949 r. miała miejsce reforma mundurowa i w 1950 pojawiły się mundury z kołnierzem wykładanym. Zatem to co pokazałeś na zdjęciu to ani oryginalny mundur KBW sprzed 1949 r. ani późniejszy, chyba że szyty na zamówienie dla jakiegoś kombatanta. Ale zastrzegam, specjalistą od mundurów nie jestem. W każdym razie kupiony przeze mnie ma oryginalne metki z oznaczeniem KBW.
Pytanie
kurkow
Witam Waszmościów
Pytanie co to za wzór?
Lata 50-60? Po ilości guzików z lekkim powątpiewaniem zastanawiam się, czy może to też być coś z WP na wschodzie.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.