panzerkris Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Kolego psioter nie wycieraj łez na łamach forum Odkrywcy.Proponowałeś zlot" kilkunastu, jak nie kilkudziesięciu chłopa bez żadnego zabezpieczenia ze strony techniczno-logistycznej. Do zoorganizowania takiego spotkania nie wystarczy kawałek pola cioci. Trzeba mieć zgode własciciela terenu jak i WKZ-tu. Wtedy wykopki sa w 100% legalne. Słuchaj sie ludzi z wiekszym doświadczenie. Poczytaj wątek z Lelowa. Może wtedy przjżysz na oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 nie wycieram łez ;) chodzi o to że nawet nie myślałem że może przyjechać więcej jak 5 osób. a na tyle nic nie trzeba. mniejsza z tym koniec gadki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptrc Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 spokojnie Psioter5. Wybieramy się pod Różan z małą paczką ale wbrew pozorom wcale nie jest łatwo spotkać się jednocześnie w miejscu X o czasie Y. Nawet jeżeli to weckend. Jak się zbierzemy do zaraż Ci damy znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 ok, jak coś to piszcie na gg 2665595 lub na e mail psioter5@o2.pl to obgadamy szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Psioter może wie a może nie że nasi koledzy przetrzepali pod Rózanem oznaczoną mogiłe polską z września i m.in. to spowodowało, że można mieć w tych okolicach duże problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 niestety ale powiem szczerze że już u mnie chyba wszystko przekopane :/ ale o tych mogiłach nic nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Była z Tobą dyskusja w tym temacie na innym forum, twierdziłeś że bardzo dobrze znasz swoją okolicę. Jak widać Twoja wiedza jest znikoma, skoro ludzie mieszkający kilkadziesiąt kilometrów dalej wiedzą co się działo i dzieje. Polecam zorientować się w terenie po którym chodzisz, co byś nie wdepnął tam gdzie nie potrzeba. I nie przyjmij tego jako wyrazu krytyki- to moja rada, a co Ty z nią zrobisz to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 4 Maj 2011 Autor Share Napisano 4 Maj 2011 jednak przyjmuję to jako krytykę, nie znasz mnie więc nie oceniaj, nie wiesz kim jestem co robię jak robię a w szczególności tego co wiem. A to że na innym forum wymagacie zgody Boga na kopanie to już inna sprawa. Czuje się jak diabeł między aniołami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 A może Judasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 zawsze możesz się spotkać lub ze mna popisać wtedy będziesz wiedział czy judasz czy nie. gg 2665595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 Rękawica rzucona:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 witam, w sobote jestem w okolicach Bemowa Piskiego,wiec w drodze powrotnej moglbym zachaczyc o twoje rejony .nic nie obiecuje ale moze sie uda.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 a gdzie to w ogolę jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 CSSWR.Bemowo Piskie.lesny garnizon polozony niedaleko Orzysza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 19 Maj 2011 Autor Share Napisano 19 Maj 2011 i kiedy będziesz przejeżdżał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 Niedziela lub poniedzialek ale nie obiecuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 20 Maj 2011 Autor Share Napisano 20 Maj 2011 w niedziele kopie na kurpiach. Jak coś to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzyn62 Napisano 15 Czerwiec 2011 Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Różan - to moje miasto i moje miejsce, trzeba tu mieszkać i żyć, trzeba znać historię tego miasta, okolic i jego mieszkańców trzeba być z każdym na TY" i być pełnym szacunku dla obrońców tej ziemi.Trzeba tu z ogromnym szacunkiem podchodzić do każdego metra przeszukiwanego terenu. To miasto i jego okolice były niszczone w czasie wojen napoleońskich, potopu szwedzkiego, tu odbywały się ważne bitwy i potyczki w czasie powstań listopadowego i styczniowego,miasto zostało zrównane z ziemią w czasie I woj,św.. w 20r. mieszkańcy miasta zostali wymordowani,a miasto zniszczone, w 39r.WP w stosunku 1:10 broniło miasta i rozkazem Nacz.Wodz.zostało zmuszone do opuszczenia pozycji, a miasto ponownie zostało zniszczone. Trzeba po prostu kochać to miasto, a trafisz na wszystko i trzeba mieć troszeczkę szacunku dla mieszkańców tych terenów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 16 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2011 kuzyn62 ja tu mieszkam od zawsze i podzielam twoje zdanie, ale ludzie którzy tu przyjeżdżają szacunku nie maja za grosz :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Psioter podaj przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 16 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2011 np nie raz się widzi rozkopane lasy, nad jeziorami uczęszczanymi przez przyjezdnych chlew i nic więcej natomiast małe glinianki w których kąpią się miejscowi są pozbawione hałd śmieci. Facet kopie w polu mojego teścia ten do niego mówi grzecznie że to jego pole i niech poczeka aż zborze skosi a typ ,,ja na takie p......e nie mam czasu,, Szacunek jest nie tylko do ludzi ale i do ziemi potrzebny, akurat moje nazwisko jest dobrze znane w Różanie ale nie za moją sprawą tylko mojego Świętej Pamięci dziadka którego praktycznie każdy powyżej 35l kojarzy i bardzo szanuje, bo był wspaniałym człowiekiem. A co do samego Różana to szkoda gadać coraz młodsze pokolenia nie wiedza co się tu działo i na czym mieszkają, niektórzy nawet mówią że Różańskie forty wybudował Hitler, heh to jest dopiero masakra :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Tak jest wszędzie. Czy to Twoje rejony, Przyczółek War-Mag, Mierzeja. A ciekawe czy smieci w workach obok mostu w Rózanie i okolicznych lasach też przyjezdni" wyrzucają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 I zanieczyszczają masą śmieci, gruzu etc. niewielkie laski niedaleko zabudowań. To wszystko przyjezdni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Co taka cisza. Zatkalo kakalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 nic nie zatkało tylko nie mam komputera pod ręką 24/h nie mówię że przyjezdni to diabeł a u nas anioły. syf kiła i mogiła, byliście na Brzuzych? bardziej zaśmieconego terenu nie ma w okolicy, a to teren warszawiaków, niedawno znalazłem tam lodówkę. przy moście nie jest teraz źle bo byłem tydzień temu, gryzu trochę było ale wole żeby leżał gruz niż tony plastiku. panzerkris z kąt jesteś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.