Skocz do zawartości

Depozytowa niedziela.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 216
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Był czas żniw..niestety ostatnio znalezione depozyty,okazały się wszystkie opróżnione.Prawdopodobnie zaraz po wojnie.Ale i tak adrenalina była.Niestety po odkopaniu czas prysł

Napisano
Niekoniecznie, skrytki mogły po prostu nie zostac wykorzystane. Bodaj w 1943 już robili miejsca na schowki...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 23:04 05-04-2011
  • 2 months later...
Napisano

Po dłuższej przerwie,udało się wybrać w teren.Tym razem w depozycie 25 litrów nafty.Depozyt znaleziony koło młyna,myślę,że jeszcze mnie ta miejscówka zaskoczy..

• 4 months later...
Napisano

I w ta niedziele miałem szczęście,depozyt ze szkłem i porcelaną,schowany w parniku-beczce.Beczka wysoka na około 120 cm.Schowana płytko ok.30 cm.

Napisano
Teraz możemy sobie każdą rzecz kupić w supermarkecie za małe pieniądze a kiedyś każda najmniejsza rzecz miała dużą wartość,zwłaszcza pod koniec wojny gdy było ciężko z surowcami..
Napisano

I ta niedziela była dla mnie szczęśliwa..
Dzisiaj trafiły się dwa depozyty z porcelaną-ostatnio mam szczęście do porcelany.Pierwszy depozyt znajdował się na parkowej drodze-na nieszczęście bardzo płytko i prawie cała porcelana pod wpływem nacisku popękała,zostało całych parę talerzy...I tak radość była wielka radość.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie