Saper93 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Kropla w morzu potrzeb ale zawsze cos.(od 30 minuty)http://tvp.info/info-dziennik/wideo/25032011-2245/4090530Pozdrawiam!
jacho Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 2 pozytywne sygnały w ciągu tygodnia. To więcej niż przez cały poprzedni rok :)
Weteran-39 Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 2pozytywne sygnały na tle szumu kosmicznego.Nawet kol. Jaho gdybyś znalazł komnatę bursztynową -miałbyś kłopoty w ramach istniejącego prawa.
Czlowieksniegu Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Sylwek- nie chcę być złośliwy i/lub brutalny, ale bajki opowiadasz.
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Nie tak hop na krowę i ciele jest. Jak to nie będzie ich interesować? Nie wyobrażam sobie polícjanta który by nie zapytał skąd mam np.pocisk 150mm lub co tam szukałem. Zapytać się o to,to jego obowiązek,za to mu płacą. Przecież musi protokół napisać ,notatkę służbową itp. W owych kwitach musi właśnie się znaleźć :1.Kto znalazł2.Co tam robíł (okoliczności)3Jak kopał to czego tam szukał,jednym słowem masa pytań. Osobiście jestem zwolennikiem powiadamíania. Zawsze trza wykrywke w krzakach zamelínować i niby wykopaną znalazłeś,działa.Bo kto mi udowodni że tak właśnie nie było?Pozdrgwíam
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Zgłaszałem urwiłapki, łącznie z podaniem adresu domowego ( trudno inaczej, skoro znalazłem np... koło domu :-) i NIGDY nie miałem z tego powodu problemów.
ZUBIKED Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Yeti nie zawsze trafijają sie tak Tobie wyrozumiali policjanci. lepiej chyba robić zgłoszenia anonimowohttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080710/PODLASKA/117856527Znam gagatka. Napisł do mnie po wywodach na odkrywcy.To zgłoszenie go drogo kosztowało utrata piszczałki ponad cztery koła grzywny i zawiasyKarabin - nie można pisać wszytkiego co sie wie we wszytkich wątkach
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Godnością i urokiem osobistym ...Co nie zmienia faktu, że nie wyobrażam sobie sytuacji niezgłoszenia lub problemów ze zgłoszeniem pewnych śmieci. Inna sprawą będzie, oczywiście, czy i jak służby takie zgłoszenie potraktują.PS Nadal będę się upierał, że znaczna część wpadek" wynika czy to z ignorancji, czy głupoty, czy też bezinteresownej złośliwości* bliźnich.* oczywiście eufemizm
morfeusz27 Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 - Jeszcze nie podsumowaliśmy kosztów całej akcji, ale szacujemy, że pilnowanie terenu przez strażaków pewnie kosztowało nas około 2700 zł, bez liczenia kosztów paliw i napojów - dodaje Pikacz.Historia Macieja M. i lotniczych bomb, to nie pierwszy taki przypadek. Wcześniej już kilkakrotnie w bialskiej gminie poszukiwacze skarbów, którzy przeszukiwali wykrywaczami metalu lasy, wzywali policję do wydobytych z ziemi niewybuchów.Ja odniosłem wrażenie, że największy problem to to, że szanowne władze muszą ponieść spore wydatki związane z usunięciem bomb, bez liczenia kosztów paliw i napojów".Dosłownie kpina, klient zachował się prawidłowo, doprowadził do zlikwidowania składowiska tych bomb, a tu zarzuty. Szkoda,że w domu trzymał amunicję i inne żelastwo niezgodne z ustawą. Nawet żadnego podziękowania tylko wyrok. Mógł to zrobić anonimowo i nie miałby kłopotów.
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Jest duży problem z tymi rozrywkami! ale chyba władze chcą nam dać do zrozumienia żeby ich nie ruszać bo to ich za dużo kosztuje dlatego straszą wyrokami!Ps ja znam koszty apojów" i wiem, że to nie są małe sumy:)
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Jakby nie było problemów z policją po znalezieniu rozrywki to myślę, że za parę lat już w większości teren zostałby oczyszczony i już nie było by słychać, że znów gdzieś była jakaś tragedia! Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!
Weteran-39 Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 A jam mam pytanie poco naszej policji wykrywacz potrzebny do dalszych badań ,czyżby miał w środku kość z pamięcią i GPS.
Weteran-39 Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Przepraszam coś mi się pokićkało ta wypowiedż miała trafić na inne forum proszę moderatora o wymazanie z tego forum.
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 weteran-39 dobrze napisałeś! odniosłeś się do linku podanego przez kolege ZUBIKED !
obelix Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 a czy jako iż jestem niepełnoletni mógłbym mieć większe problemy niż gdybym był pełnoletni, kiedy znalazłbym niewybuch i powiadomił policję?(gdybym taki wykopał trochę bał bym sie iż miałbym jakieś nieprzyjemności i bodajrze nic bym z tym niezrobił tylko wsadził tam gdzie było i zakopał)dlatego wole wiedzieć co i jak w razie czego.
sidzok Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 moim zdaniem kłopoty tak czy tak byś miał z tym że jak jesteś niepełnoletni to byś miał mniejsze bo nie mogli by dać ci jakiejś kary itp ale na pewno jakby wiedzieli , że to ty wykopałeś to chcieli by ci dać jakąś nauczkę żebyś zaprzestał zabawę z wykrywką! bo np myśleli by że kiedyś możesz sobie coś zrobić z nieuwagi itp traktowali by cie jako niedoświadczonego w tym fachu! pzdr
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Sidzok- żartem, ale jesteś mistrzem zdań wielokrotnie złożonych...Obelix- pamiętaj, że za pewne cuda-wianki możesz odpowiedzieć nie mając ukończonych osiemnastu lat, za inne- do odpowiedzialności mogą zostać pociągnięci rodzice/prawni opiekunowie.
obelix Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 czyli jak coś znajde to jako anonim i kij...a jak nie to zakope i trudno niech leży...
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Może tak- zgłoś. A jak nie możesz zgłosić, to i tak zgłoś.Co oczywiste nie polecam ani zostawienia na wierzchu ani zabaw z zakopywaniem...PS A jeszcze lepiej, jeśli nie wiesz, co to za cuda-wianki, nie bierz się za takie kawałki złomu".Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:30 28-03-2011
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Yeti,takie pytanie.Jakbyś się zachował,gdybyś znalazł urwipałki na terenie,gdzie obowiązuje ograniczony wstęp(wejście z przepustką)? Co dla bardziej wrażliwych nie chodzi o poligony!!!
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Odpowiedź ( z wielu względów ) oczywista- zgłosił.
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 I tu pewien dylemat,bo nie dość,że problemy z prawem to dodatkowo mandacik 500 pln,za wejście na tereny M...K.
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Widzisz- ja taki niemodny i niepopularny jestem.Jak mnie czasami na suszarkę złapią, to nie wydziwiam, ale płacę ( wiem ile jechałem i dlaczego znów dużo za szybko ).Podobnie, nie widzę problemu, aby a klatę" przyjąć ewentualną grzywnę. Ewentualną- bo nie muszę jej dostać. Pewniejsze może być, że skoro ja przez tą dziurę wlazłem, to mogę mieć naśladowców, z dużo mniejszym garbem szczęścia na grzbiecie.
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 I tu Masz rację.Naśladowcy byli i są.I nie chodzi tu o szczęście,co bardziej o wiedzę.Myślę,że pomogłeś mi z moralniakiem,a co za tym idzie odpowiedzią na moje pytanie.Mam tylko nadzieję,że zdążę przed jakimś młodym odkrywcą".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.