Saper93 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Share Napisano 26 Marzec 2011 Kropla w morzu potrzeb ale zawsze cos.(od 30 minuty)http://tvp.info/info-dziennik/wideo/25032011-2245/4090530Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 2 pozytywne sygnały w ciągu tygodnia. To więcej niż przez cały poprzedni rok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 2pozytywne sygnały na tle szumu kosmicznego.Nawet kol. Jaho gdybyś znalazł komnatę bursztynową -miałbyś kłopoty w ramach istniejącego prawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Sylwek- nie chcę być złośliwy i/lub brutalny, ale bajki opowiadasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Nie tak hop na krowę i ciele jest. Jak to nie będzie ich interesować? Nie wyobrażam sobie polícjanta który by nie zapytał skąd mam np.pocisk 150mm lub co tam szukałem. Zapytać się o to,to jego obowiązek,za to mu płacą. Przecież musi protokół napisać ,notatkę służbową itp. W owych kwitach musi właśnie się znaleźć :1.Kto znalazł2.Co tam robíł (okoliczności)3Jak kopał to czego tam szukał,jednym słowem masa pytań. Osobiście jestem zwolennikiem powiadamíania. Zawsze trza wykrywke w krzakach zamelínować i niby wykopaną znalazłeś,działa.Bo kto mi udowodni że tak właśnie nie było?Pozdrgwíam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Zgłaszałem urwiłapki, łącznie z podaniem adresu domowego ( trudno inaczej, skoro znalazłem np... koło domu :-) i NIGDY nie miałem z tego powodu problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Yeti nie zawsze trafijają sie tak Tobie wyrozumiali policjanci. lepiej chyba robić zgłoszenia anonimowohttp://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080710/PODLASKA/117856527Znam gagatka. Napisł do mnie po wywodach na odkrywcy.To zgłoszenie go drogo kosztowało utrata piszczałki ponad cztery koła grzywny i zawiasyKarabin - nie można pisać wszytkiego co sie wie we wszytkich wątkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Godnością i urokiem osobistym ...Co nie zmienia faktu, że nie wyobrażam sobie sytuacji niezgłoszenia lub problemów ze zgłoszeniem pewnych śmieci. Inna sprawą będzie, oczywiście, czy i jak służby takie zgłoszenie potraktują.PS Nadal będę się upierał, że znaczna część wpadek" wynika czy to z ignorancji, czy głupoty, czy też bezinteresownej złośliwości* bliźnich.* oczywiście eufemizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 - Jeszcze nie podsumowaliśmy kosztów całej akcji, ale szacujemy, że pilnowanie terenu przez strażaków pewnie kosztowało nas około 2700 zł, bez liczenia kosztów paliw i napojów - dodaje Pikacz.Historia Macieja M. i lotniczych bomb, to nie pierwszy taki przypadek. Wcześniej już kilkakrotnie w bialskiej gminie poszukiwacze skarbów, którzy przeszukiwali wykrywaczami metalu lasy, wzywali policję do wydobytych z ziemi niewybuchów.Ja odniosłem wrażenie, że największy problem to to, że szanowne władze muszą ponieść spore wydatki związane z usunięciem bomb, bez liczenia kosztów paliw i napojów".Dosłownie kpina, klient zachował się prawidłowo, doprowadził do zlikwidowania składowiska tych bomb, a tu zarzuty. Szkoda,że w domu trzymał amunicję i inne żelastwo niezgodne z ustawą. Nawet żadnego podziękowania tylko wyrok. Mógł to zrobić anonimowo i nie miałby kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Jest duży problem z tymi rozrywkami! ale chyba władze chcą nam dać do zrozumienia żeby ich nie ruszać bo to ich za dużo kosztuje dlatego straszą wyrokami!Ps ja znam koszty apojów" i wiem, że to nie są małe sumy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Jakby nie było problemów z policją po znalezieniu rozrywki to myślę, że za parę lat już w większości teren zostałby oczyszczony i już nie było by słychać, że znów gdzieś była jakaś tragedia! Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 A jam mam pytanie poco naszej policji wykrywacz potrzebny do dalszych badań ,czyżby miał w środku kość z pamięcią i GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Przepraszam coś mi się pokićkało ta wypowiedż miała trafić na inne forum proszę moderatora o wymazanie z tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 weteran-39 dobrze napisałeś! odniosłeś się do linku podanego przez kolege ZUBIKED ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Uf dzięki za opiekę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obelix Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 a czy jako iż jestem niepełnoletni mógłbym mieć większe problemy niż gdybym był pełnoletni, kiedy znalazłbym niewybuch i powiadomił policję?(gdybym taki wykopał trochę bał bym sie iż miałbym jakieś nieprzyjemności i bodajrze nic bym z tym niezrobił tylko wsadził tam gdzie było i zakopał)dlatego wole wiedzieć co i jak w razie czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 moim zdaniem kłopoty tak czy tak byś miał z tym że jak jesteś niepełnoletni to byś miał mniejsze bo nie mogli by dać ci jakiejś kary itp ale na pewno jakby wiedzieli , że to ty wykopałeś to chcieli by ci dać jakąś nauczkę żebyś zaprzestał zabawę z wykrywką! bo np myśleli by że kiedyś możesz sobie coś zrobić z nieuwagi itp traktowali by cie jako niedoświadczonego w tym fachu! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Sidzok- żartem, ale jesteś mistrzem zdań wielokrotnie złożonych...Obelix- pamiętaj, że za pewne cuda-wianki możesz odpowiedzieć nie mając ukończonych osiemnastu lat, za inne- do odpowiedzialności mogą zostać pociągnięci rodzice/prawni opiekunowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obelix Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 czyli jak coś znajde to jako anonim i kij...a jak nie to zakope i trudno niech leży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Może tak- zgłoś. A jak nie możesz zgłosić, to i tak zgłoś.Co oczywiste nie polecam ani zostawienia na wierzchu ani zabaw z zakopywaniem...PS A jeszcze lepiej, jeśli nie wiesz, co to za cuda-wianki, nie bierz się za takie kawałki złomu".Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:30 28-03-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Yeti,takie pytanie.Jakbyś się zachował,gdybyś znalazł urwipałki na terenie,gdzie obowiązuje ograniczony wstęp(wejście z przepustką)? Co dla bardziej wrażliwych nie chodzi o poligony!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Odpowiedź ( z wielu względów ) oczywista- zgłosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 I tu pewien dylemat,bo nie dość,że problemy z prawem to dodatkowo mandacik 500 pln,za wejście na tereny M...K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Widzisz- ja taki niemodny i niepopularny jestem.Jak mnie czasami na suszarkę złapią, to nie wydziwiam, ale płacę ( wiem ile jechałem i dlaczego znów dużo za szybko ).Podobnie, nie widzę problemu, aby a klatę" przyjąć ewentualną grzywnę. Ewentualną- bo nie muszę jej dostać. Pewniejsze może być, że skoro ja przez tą dziurę wlazłem, to mogę mieć naśladowców, z dużo mniejszym garbem szczęścia na grzbiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 I tu Masz rację.Naśladowcy byli i są.I nie chodzi tu o szczęście,co bardziej o wiedzę.Myślę,że pomogłeś mi z moralniakiem,a co za tym idzie odpowiedzią na moje pytanie.Mam tylko nadzieję,że zdążę przed jakimś młodym odkrywcą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.