Skocz do zawartości
  • 0

Popiersie oficera nieznanej mi armii.

dyr.Dymalla

Pytanie

Napisano

Kombinuję z Włochami albo z Bułgarią, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia moich przypuszczeń.A może ktoś rozpozna samą postać którą przedstawia popiersie ?

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kombinuję z Włochami albo z Bułgarią, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia moich przypuszczeń.A może ktoś rozpozna samą postać którą przedstawia popiersie ?

Napisano
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Bundesarchiv_Bild_102-12783,_Alcala_Zamora.jpg&filetimestamp=20100924120935
Napisano
Zamora,rzeczywiście bardziej pasuje do rysów z popiersia, tyle że w mundurze raczej musiał mało chodzić, bo zdjęcia przedstawiają go głównie w cywilnym ubraniu. Trop hiszpański jest chyba słuszny.
Napisano
Gdybyś mógł dać lepsze foto pagonów. Znawcy umundurowania mogli by określić po furażerce, pagonach i kołnierzu z jakim państwem mamy do czynienia. Mnie bliższy trop to skandynawia, Dania.
Napisano
W swoim czasie był szefem ministerstwa (nie wiem jak to się u nich nazywało)obrony,więc jakiś mundur wówczas musiał posiadać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie