Manierkarz Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Witam !Jak wyczyścić ten bagnet.Co proponujecie ?? Elektrolize czy jest to przypadek beznadziejny ?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
herman1984 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Elektroliza,głowni nie odbuduje ale odrdzewi.Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro75 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 A Ja kolego jestem zwolennikiem autolizy spróbuj a będziesz zadowolony.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
afgan251 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Witam. osobiście poddałbym go elektrolizie . Dzięki niej pozbędziesz się całej rdzy i nic nie powinno się z już niego sypać ,ale mogą pokazać się spore wżery ( tak sądze po stanie tego bagnetu ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afgan251 Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Zresztą wiele niestety nie da się już z niego zrobić . Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted March 27, 2011 Author Share Posted March 27, 2011 WitamMoczyłem go w kwasie szczawiowym ( eksperyment, moczyla sie takze puszka ), następnie pare godzin w ordzewiaczu i szczotka druciana. W miejscach gdzie powinny byc okladki pojawiły się złote fragmenty ( nie wiem co to )Dam fotki jutro popołudniu.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
por.pil.020 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Te złote plamy to 24karatowy... mosiądz :) Poszczególne elementy bagnetów były spawane za pomocą mosiądzu, jego nadmiar często wyciekał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Odrdzewiacz to zwykle kwas fosforowy, odradzam.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Wyszedł tak.Moczenie w kwasie szczawiowym ( eksperyment ), później ordzewiacz i szczotka druciana.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Jak wyszedł ?Zrobić coś jeszcze ?PozdrawiamPS: Zakonserwowany olejem do konserwacji broni Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Wedlug mnie jeszcze troche za malo.Nie do konca jest odrdzewiony.Chyba ze taki efekt daje zdjecie ale watpie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Czyli jeszcze przejechac szczotką ?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.