Manierkarz Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 Witam !Jak wyczyścić ten bagnet.Co proponujecie ?? Elektrolize czy jest to przypadek beznadziejny ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Elektroliza,głowni nie odbuduje ale odrdzewi.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 A Ja kolego jestem zwolennikiem autolizy spróbuj a będziesz zadowolony.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afgan251 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Witam. osobiście poddałbym go elektrolizie . Dzięki niej pozbędziesz się całej rdzy i nic nie powinno się z już niego sypać ,ale mogą pokazać się spore wżery ( tak sądze po stanie tego bagnetu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afgan251 Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Zresztą wiele niestety nie da się już z niego zrobić . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 WitamMoczyłem go w kwasie szczawiowym ( eksperyment, moczyla sie takze puszka ), następnie pare godzin w ordzewiaczu i szczotka druciana. W miejscach gdzie powinny byc okladki pojawiły się złote fragmenty ( nie wiem co to )Dam fotki jutro popołudniu.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Te złote plamy to 24karatowy... mosiądz :) Poszczególne elementy bagnetów były spawane za pomocą mosiądzu, jego nadmiar często wyciekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Odrdzewiacz to zwykle kwas fosforowy, odradzam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Wyszedł tak.Moczenie w kwasie szczawiowym ( eksperyment ), później ordzewiacz i szczotka druciana.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Jak wyszedł ?Zrobić coś jeszcze ?PozdrawiamPS: Zakonserwowany olejem do konserwacji broni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Wedlug mnie jeszcze troche za malo.Nie do konca jest odrdzewiony.Chyba ze taki efekt daje zdjecie ale watpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Czyli jeszcze przejechac szczotką ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.