Skocz do zawartości
  • 0

plecak?

mensguth6

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przeglądałem grafiki Google i chyba faktycznie te krótkie paski skórzane oraz te długie i cienkie są od pokrowca na broń. Do 98k nie odnalazłem co prawda ale za to do MG42 były właśnie zapinane na krótkie skórzane paski zaś cały pokrowiec obszyty był cienką skórką.

http://www.ima-usa.com/media/catalog/product/cache/1/image/0aa9d39765634cd6ff9e5b085da19619/G/G/GG4207A-1_2.jpg
Napisano
znaki odbioru to walili prawie na wszystkim,to wiem.chodzi mi bardziej o to ilu bylo producentow i dzlaczego nie na wszystkich sa stgnatury,mam tez czyste,bez niczego.
Napisano
Wygląda to na resztki torby od peleryny przeciwiperytowej,Modele były wykonywane z wiskozy lub gumowanych włókien roślinnych.Kolorystyka od czerni,zieleni przez groszkowy do ciemnobrązowego.
Napisano
Dlaczego nie na wszystkich - przyczyn było wiele najbardziej prozaiczna żeby przyspieszyć produkcję, lub np. cały element z paskami (plecak np.) produkowała 1 firma i tłukła sygnatury na skórce/parcie od szelek.
Ilu było producentów - nie sądzę żeby ktoś się pokusił o pełny spis katorżnicza praca (z kilkadziesiąt by się znalazło przypuszczam).
Napisano

wypelniony jakas biala substancja,bez zapachu.ebonit wali ze hej.dlugosc 7,7cm .szerokosc2,6cm.wyszlo kilka szt,do tego kubki alu. i stalowa manierka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie