szaran Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 witam mam pytanie co to za klamerka byla wystawiona na allego i co sadzicie o autentycznosci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 http://odkrywca.pl/allegro-weryfikacja-oryginalnosci-vol-4,684294.html#684294 Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 toz.że jeżeli by nie było patyny - to uznalibyście ją za oryginał ? :):):)-pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 sorki bo tamte linki już wyszły z aukcji - ale jest tu hehehe jakiś jeleń kupił - a wystarczyło poczytać na forum hehehhttp://allegro.pl/rarytas-klamra-stobtrupp-adolf-hitler-nsdap-i1489895642.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
koppelmann Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Kopia klamry Stosstrupp A. H. w sztucznej patynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeusz27 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 szanowny huku popieram w całości, widać że lipa. W klamrach mało się orientuję, ale były takie ori w użyciu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 ja sie na tym wogole nie znam. Ale takiej siary to bym nie kupil... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 tandentnie zielonej Link to comment Share on other sites More sharing options...
muslim Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Huku nie każdy czyta odkrywce ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 muslim to jego strata :):):):):):):):):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mensguth6 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 trzeba tlumaczyc a nie dobijac juz rannego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaran Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 witam mam pytanie co to za klamerka byla wystawiona na allego i co sadzicie o autentycznosci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 Były Stosstrupp Adolf Hitler" - 1923 rok.cena ponad 2000 euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Nie znam się na klamerkach,ale nie lubię mosiężnych i miedzianych przedmiotów pokrytych tą specyficzną jasnozieloną powierzchniową nie trzymająca się podłoża patyną,wykonuje się to to w ciągu kilku dni za pomocą oparów stążonego kwasu octowego ,można użyć sklepowego octu ale trwa nieco dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 PS,zapomniałem o dodaniu do octu węglanu wapnia,najlepiej kredy .A tu cały patent który odnalazłem w sieci ¨Przedmioty miedziane lub z brązu, o odpowiednio starannie przygotowanej powierzchni, to znaczy wytrawione i odtłuszczone, zwilżamy 30-40% roztworem kwa-su octowego. Następnie umieszczamy je w przestrzeni bogatej w dwutlenek węgla CO2, a mianowicie zwilżone kwasem octowym przedmioty zawieszamy w szczelnie zamykanej drewnianej skrzyni lub dużym słoju szklanym, a na jego dnie stawiamy wcześniej głęboki talerz z kredą polaną obficie kwasem octowym. Pod wpływem działania kwasu octowego na kredę, czyli węglan wapniowy CaCO3, wydzielają się stosunkowo duże ilości dwutlenku węgla CO2. Kwas octowy i dwutlenek węgla po-wodują tworzenie się na powierzchni miedzi i brązu zasadowego węglanu miedzio-wego i octanu miedziowego¨ Autor pisze o miedzi i brązie ,przy mosiądzu też się sprawdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Efekt http://i45.tinypic.com/33ont6c.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szaran
witam mam pytanie co to za klamerka byla wystawiona na allego i co sadzicie o autentycznosci ?
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.