Miguelito Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktos451 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 A to całe jego dzieło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
numi5 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Może to Marwitzkij?Zdjęcie dzieła mało czytelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
numi5 Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Może foto całości będzie pomocne, bo podpis nieczytelny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Zerknij na odwrocie czy nie ma napisów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miguelito Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Z tyłu obrazu nie ma żadnych oznaczeń; zdjęcie całości będę mógł zrobić dopiero za dwa tygodnie.Co do malarza Ktosia -- ja tam widzę Moiewitzkij, ale środkowe litery są mocno nieoczywiste... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miguelito Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Miguelito
Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.