Miguelito Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany.
numi5 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Może foto całości będzie pomocne, bo podpis nieczytelny.
Miguelito Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Z tyłu obrazu nie ma żadnych oznaczeń; zdjęcie całości będę mógł zrobić dopiero za dwa tygodnie.Co do malarza Ktosia -- ja tam widzę Moiewitzkij, ale środkowe litery są mocno nieoczywiste...
Miguelito Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany.
Pytanie
Miguelito
Czy ktoś może zna ten podpis? Obraz jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam -- dziadek kupił go po wojnie na Starym Mieście w Warszawie; już wtedy nie był nowy, miał być wręcz jakoś naprawiany.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.