falcon1000tk Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 heywpadło mi w ręce takie oto zdjęcie (przodków)jaki to mundur i jakie wojska nosiły takie ?? i jaki to może być mniej więcej okres??Foto jest zrobione w Galicji pomożecie?:)dzięki i pozdrawiam! TK
falcon1000tk Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 heywpadło mi w ręce takie oto zdjęcie (przodków)jaki to mundur i jakie wojska nosiły takie ?? i jaki to może być mniej więcej okres??Foto jest zrobione w Galicji pomożecie?:)dzięki i pozdrawiam! TK
sza.man Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 Brak powyższych rzeczy też wiele mówi.Panowie są już zdemobilizowani, więc okres tuż powojenny pewnie.
steell Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 góra wygląda na Blouse M.1908 noszona do 1915r z tym ze mogło się trafić i trochę dłużej
falcon1000tk Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 dzieki za info...A co z obuwiem i bryczesami?
falcon1000tk Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 dzięki za sprostowanie:)czy da się określić jeszcze coś więcej na podstawie tego zdjęcia? np jakie to było rodzaje wojsk?, formacja itp?Bo dziś dopiero dowiedziałem sie że ten z wąsami po lewej był armii...od zawsze się mówiło w rodzinie, że z wojskiem nie miał nic wspólnego...:)No chyba ze przywdział mundur do zdjęcia albo udało mu sie taki skądś nabyć i foto moze być powojenny...hmmmm
falcon1000tk Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Jak można i gdzie szukać jakiś info o żołnierzach z I wojny co służyli w Armii Austro-Węgier? Może coś więcej uda się wyszperać....Ciekawa sprawa...:)
Hebda Napisano 4 Marzec 2011 Napisano 4 Marzec 2011 jeśli coś więcej to poprosimy o duże zdjęcie,albo dobry skan:)można załadować fotke do 200kb i max wielkości 1024x800 pikselitu jest może 1/4tego i słabo widaćzdrów
falcon1000tk Napisano 4 Marzec 2011 Autor Napisano 4 Marzec 2011 Powiększyłem trochę foto... i dodałem trochę kontrastów przez co jest bardziej czytelne....:)
Pytanie
falcon1000tk
hey
wpadło mi w ręce takie oto zdjęcie (przodków)
jaki to mundur i jakie wojska nosiły takie ?? i jaki to może być mniej więcej okres??
Foto jest zrobione w Galicji
pomożecie?
:)
dzięki i pozdrawiam!
TK
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.