Skocz do zawartości

wykrywacz

sordyl10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dobra cena krótko cieszy"?
Niekoniecznie
Alla z pod ręki Pana Aleksandra można było kupić za około 350zł.(cewka +elektronika).Drogi?Raczej nie.Awaryjny? Też nie.
Bardzo dobry wykrywacz który zasięgami przewyższa o wiele droższe konstrukcje.Zatem w tym odosobnionym przypadku cena nie idzie w parze z jakością.
Napisano
do ceny wykrywacza trzeba też doliczyć utratę wartości.Nawet najlepsza, ale niszowa- czy amatorska konstrukcja jest niesprzedawalna za pieniądze zbliżone do ceny zakupu.
Coś popularnego, jakies choćby ace można opchnąć w każdej chwili za dobry pieniądz.I suma sumarum droższy sprzęt wychodzi taniej
Napisano
Tylko po co odsprzedawać bardzo dobry wykrywacz? Żeby dołożyć do nowego, nie lepszego?

ACE czy inny tani sprzęt możesz opchnąć za 2/3 czy nawet 3/4 ceny nowego. Ale spróbuj opchnąć Explorera SE czy jakiegoś wyższego Whitesa za 2/3 ceny nowego :) Chyba że w idealnym stanie i z dodatkowymi akcesoriami, sondami itp.
Napisano
Witam, trafne spostrzeżenie gral, niedługo kolega kupuje 250 i nie omieszkam nakręcić film z testu w gruncie tych dwóch sprzętów, filmu który napewno będzie bardzo pomocny przy wyborze tych konkretnych wykrywaczy, dla jasności mam All-a M, testy przeprowadzę na polskich monetach, i na jakimś dużym żelastwie, pozdrawiam;)
Napisano
Jeszcze jedno, odsprzedawać oryginalnego All-a, to tak jak, pozbywać się czegos unikalnego, cennego, każdy inny wykrywacz można mieć w każdej chwili, All-ów spod ręki konstruktora jest nie wiele, a kasa uzyskana za wykrywkę nigdy nie będzie adekwatna do możliwości tego urzadzenia, nie posadzajcie mnie o jakiś mega FAN do All-a, ponieważ moim celem jest w niedalekiej przyszłosci gt, ale All-a nie sprzedam NIGDY, he.
Napisano
kolego B. - wiadomo że mówimy o tanich piszczałach, samoróbek w cenie explorera nie ma za wiele.W tym wątku jest mowa o wykrywce dla początkującego.Szansa że pierwszy wykrywacz okaże się wymarzonym i jedynie słusznym jest nikła.Więc jak kolga już się zorientuje co i jak to sprzeda ace, odzyska kase i dołoży do czegos innego.
Co do unikalnosci Alla to bym nie przesadzał- ale w jednym masz zielony rację - nie sprzedasz go:-)
Napisano
Jako pierwszy wykrywacz kupiłem sobie używany XLT. I mimo że mi trochę nawala, nie zamierzam go sprzedawać. Na chwilę obecną nie widzę na rynku nic co mógłbym kupić i dostać w ten sposób coś więcej. Wszystkie pozostałe, które posiadam, są co najmniej trochę słabsze, i mam je wyłącznie na potrzeby testów. Kiedy już spełnia swoją rolę, sprzedam co do jednego, bez najmniejszego żalu. Ale XLT zostanie.
Napisano
Sorki za OT.

Marzy mi się taki tandemik

Sovereign GT i XLT E-series.

Jedno by dopełniało drugie,tylko kurde nie mam kasy na XLT

:(

bez odbioru koniec trrolowania :)
Napisano
Etrac - źle wyważony, dość powolny
Spectra - zbyt męcząca w użyciu, para w gwizdek
Deus - cena z sufitu, upierdliwy w codziennej obsłudze, delikatny
Sovereign - za ciężki i źle wyważony do kwadratu
Poza tym wszystko to TEŻ TYLKO dynamiki.
Nie widzę godnej wymiany za XLT. Jak już zmieniać, to musi być odczuwalny krok do przodu, a nie siekierkę na kijek".
Chyba sobie jeszcze jakiegoś CScope sprawię na próbę.
Napisano
Bręczy- Prawidłowa propaganda- oby więcej takich niecierpliwych, kalekich użytkowników, a spokojnie bedę mógł czesać bez konkuru:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie