wilcz Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 Zmarł historyk lotnictwa i zamiłowany modelarz Marian Krzyżan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwd Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 Napisał taką książkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_boj Posted February 25, 2011 Share Posted February 25, 2011 książka warta czytania z dzisiejszej perspektywy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_boj Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 mam nadzieję, że nie zostałem źle zrozumiany :)nabyłem tę książkę, ale będę ją miał w rękach dopiero za jakiś tydzień i pytam z czystej ciekawości tych, którzy czytali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Landszaft Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 dobra pozycja . pokazuje stan faktyczny muzeum Lotnictwa w Krakowie w chwili pisania tej pozycji i stan faktyczny zabytków oraz co było a już niestety nie będzie na stanie muzeum z uwagi na kretyńskie umowy handlowe negocjowane za PRL-u i w okresie ODRODZENIA ;o)), oraz innych muzeów które posiadały lub posiadają zabytki lotnicze w tym trochę historii przedwojennych muzeów lotniczych w Polsce II RP Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwd Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Zgadzam się. Jest to właściwie, moim zdaniem, jedyna pozycja w tym temacie, w której przedstawino wszystkie ówczesne eksponaty i ich historię. Warto ja mieć, choć w niektórych miejscach jest już nieaktualna. Należy pamiętać, że wydana została w roku 1983. Na tamten czas był to rewelacja, bo opisywała także eksponaty z magazynów ówczesnego Muzeum Lotnictwa i Astronautyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.