wilcz Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Zmarł historyk lotnictwa i zamiłowany modelarz Marian Krzyżan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 Napisał taką książkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 książka warta czytania z dzisiejszej perspektywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 mam nadzieję, że nie zostałem źle zrozumiany :)nabyłem tę książkę, ale będę ją miał w rękach dopiero za jakiś tydzień i pytam z czystej ciekawości tych, którzy czytali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 dobra pozycja . pokazuje stan faktyczny muzeum Lotnictwa w Krakowie w chwili pisania tej pozycji i stan faktyczny zabytków oraz co było a już niestety nie będzie na stanie muzeum z uwagi na kretyńskie umowy handlowe negocjowane za PRL-u i w okresie ODRODZENIA ;o)), oraz innych muzeów które posiadały lub posiadają zabytki lotnicze w tym trochę historii przedwojennych muzeów lotniczych w Polsce II RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Zgadzam się. Jest to właściwie, moim zdaniem, jedyna pozycja w tym temacie, w której przedstawino wszystkie ówczesne eksponaty i ich historię. Warto ja mieć, choć w niektórych miejscach jest już nieaktualna. Należy pamiętać, że wydana została w roku 1983. Na tamten czas był to rewelacja, bo opisywała także eksponaty z magazynów ówczesnego Muzeum Lotnictwa i Astronautyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.