maciek_b Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 WitajcieZna ktoś może jakąś sprawdzoną firmę przewozową najlepiej prywatną, która zajmuje się przewozem paczek z Niemiec? Mam do odebrania od wujka dobrą wiatrówkę praktycznie za free ale nie opyla mi się jechać 1200km w jedną stronę. Przez pocztę też się nie chcę bawić bo słyszałem, że ludzie mieli z tym problemy bo podobno paczki czasami trafiają na skaner czy coś takiego. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Spróbuj DHL, DPD, SERVISCO, i inne firmy kurierskie. Chyba najpewniejszy sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Kurierzy tez sa skanowani - szczegolnie po tych przesylkach lotniczych z MW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Mi wozi od lat DPD właśnie z Niemiec głównie czarnoprochowce i nigdy nie było problemupozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_b Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 ja też słyszałem, że kurierów skanują dlatego szukam czegoś prywatnego... ( na tej zasadzie, że np koleś wozi ludzi i paczki tez zabiera lub firma, która zajmuje się przwozem ludzi innym samochodem wozi paczki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 na terenie niemiec dziala bardzo wielu prywatnych przewoznikow zajmujacych sie przewozem paczek do polski,kosztuje to niewiele. Jezeli twoj wujek mieszka na terenie niemiec i jest pochodzenia polskiego,to powinien znac kilka takich adresow.Dodam jeszcze ze sa to polscy przewodnicy .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Podłacze się do tematu. Jak jest z czarnoprochowcami. Nie trzeba jeździć i tłumaczyc sie z takiej przesyłki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Wiatrówki w Polsce są legalne. Musisz mieć do niej tylko papier, że energia pocisku jest mniejsza niż dopuszczalna i nikt Cie nie ruszy. A jeśli jest większa, to jest to BROŃ i nie możesz jej posiadać legalnie bez pozwolenia a także transportować w sposób niewłaściwy dla broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renald Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Sprowadzałem dwa razy ze Stanów czarnoprochowe karabiny. DHL poprosił mnie tylko o pisemne oświadczenie, że jest to broń sprzed roku 1850.Inna sprawa, że rzeczywiście była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiopaziu Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Szukałem, szukałem i się doszukałem ludzi obeznanych w temacie. Mam do wysłania kilka cennych przedmiotów. Orientuje się ktoś jak wygląda ubezpieczenie takiej przesyłki z polski do niemiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 A/ Co to znaczy przedmiotów?B/ Co to znaczy cennych?C/ Co to znaczy ubezpieczenie? D/ A nie prościej, wysłać do kilku sensownych firm kurierskich pytanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.