gersemi Napisano 21 Luty 2011 Autor Napisano 21 Luty 2011 proszę o pomocchcę sprezentować wykrywacz synowi, chłopak ma 12 lat, od roku chodzi na starym white's classic.Szukam czegoś odpowiedniego i w miarę prostego w obsłudzeDoradźcie kompani :)pozdrowienia
tyfus Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 10 czy 12 lat ... niewielka różnica.Różnica w tym, czego szukać będziemy ...niedawno podobne pytanie :http://www.odkrywca.pl/wykrywacz-dla-dziecka,684089.html#684089
radosci Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Różnica różnica. 12 latek jest już bardzo kumaty. Jak nie masz finansowych ograniczeń to idealny będzie moim zdaniem XP Deus. Nie dość że to naprawdę świetny wykrywacz to jeszcze mały i lekki a to dla 12 latka będzie miało znaczenie.
Motyk Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Radosci, to jest idealne rozwiązanie dla kogoś, kto nie ma już na co kasy wydawać.Wszystko zależy od budżetu. Ze swojej strony polecam Tesoro np. Compadre, Cibola, uMax. Są bardzo fajne i lekkie. Chyba że Twój syn potrzebuje wyświetlacz.
radosci Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Nie wszystko co wygląda fajnie jest od razu kiepskie. Xp deus to naprawdę wyjątkowo dobry drobnicowiec. Szczególnie dobrze radzi sobie wśród żelaznych śmieci nawet etrac mu nie dorówna w separacji. Ja sam mam minelaba i lubie minelaba ale jak bym miał zmieniać monetkowca explorera na coś lepszego to na placu boju tylko 3 wykrywacze Etrack, Fisher f75 i XP deus i chyba wybrałbym combo explorer / xp deus. Naprawdę trzeba spróbować zanim się skrytykuje :) A że kosztuje koło 5tyś to już inna sprawa.
VanWorden Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 gersemi - ja również doradzam proste Tesoro lub Cscope 3MX i ewentualnie Garrett ACE 250. Deus dla takiego smyka to chyba jakiś żart:)PozdrawiamVW
radosci Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Kolego Grzegorz42 nie przypominam sobie abyśmy się znali... Naprawdę proponuję tobie nie konfabulować bo merytoryczna dyskusja o indywidualnych opiniach skończy się flamem. Nie kupiłem Deusa choć było blisko. Testowałem go i uważam że jest bardzo dobry. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia do której mam takie samo prawo jak ty.
snake170381 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Witam, gersemi tez polecam Tesoro :) jak bede w polsce to moze sprawdzic mojego Vaquero(Cibola nie ma tylko strojenia do gruntu), leciutki i obsluga latwizna.Pozdrawiam
ziarnoo Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 ja bym polecal wykrywacz rutus proxima. naprawde swietnyn sprzet i nie trudny w obsludze. noi chyba co najwazniejsze. przyzwoita cena. ze cenka opada. pozdrawiam
snake170381 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 rutusa to juz od taty napewno wyprobowal :)Pozdro
damiani Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Rutus Proxima to chyba trochę za ciężki i nieporęczny.Jak już pisali poprzednicy - ACE, Cibola, uMax, XTerra 30, F2.Wszystko lekkie łatwe i przyjemne a poza tym w tej cenie skuteczne.
fidzir Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 rutus odpada dla dziecka po godzinie chodzenią mialby problem z utrzymaniem go,,ale ace 150 250 jak najbardziej i w zupełności wystarczający żeby sobie pokopać fajne rzeczy nie zalegające na dużych głębokościach...
gersemi Napisano 22 Luty 2011 Autor Napisano 22 Luty 2011 Witam!!!Dzięki za ciekawe propozycje. Niestety Rutus odpada, syn twierdzi, że jest dla niego za ciężki, a on chciałby już coś lżejszego z wyświetlaczem.Snake jak się będziemy widzieć to może popróbujemy z twoim wykrywaczem, chociaż on nie ma wyświetlacza.
sza.man Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 x-terra 30 i to właśnie 30 a nie nowsza 305.Dyskrymę można tak ustawić że łepek będzie tylko fajne rzeczy kopał i namierzanie idealne i lekka i tania i kabel się nie urwie jak o pokrzywy zahaczy
damiani Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Kolego sza.manKable też nie należą do super wytrzymałych - potrafią przy sondzie się uszkodzić nie wiedzieć czemu, natomiast mocowania sondy w Xterkach to zupełnie inna para kaloszy ale można o tym poczytać.
banderas Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Polecam dla syna whites coinmaster,lekki,tani,skuteczny,szybki i zero problemów z namierzaniem.Jedyna wada-od dnia zakupu syn będzie szarpał więcej monet od ojca.pzdr.
dzieci3 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 A ojciec z jakim sprzętem pracuje?Żeby obciachu nie było.Pzdr.gersemi.
Motyk Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Jeżeli z wyświetlaczem to może X-terra lub już wcześniej wymieniany whites coinmaster/coinmaster pro. Może i Ace ale jest on dużo gorzej wyważony niż te wyżej wymienione. Pozdro
kamilen444 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 tesoro compadre teknetics alfa ace 150 ale te tesoro ma mały zasieg a bardzo wysoka skutecznosc czyli ktos łapnie monetke z 25 cm i wyciaga 5 min a ty tesorakiem z kilku w minute dlatego mozna polecic go za jego skutecznocs
sebo_sek Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Tesoro Cibola! Prosty jak budowa kija - jest syganł. kpiesz, dysckryma pierwsza klasa i leciutki... o mamo. Dla dziecka idealny.
macbaton Napisano 16 Kwiecień 2011 Napisano 16 Kwiecień 2011 Hej, myślę że najlepiej będzie dla twojego synka jak wybierze ze sprawdzonych Kanarek 250, Fisher F2 lub F4, albo Teknetics Delta - pisałeś o wadze - waży 1.1 kg chodzi na 1 bateryjce i obsługujesz kciukiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.