zebu74 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Witam,mam tylko pytanie czy okładki bagnetu wz 98/05 tzw liść" są takie same jak w bagnecie wz S/98 tzw ość"? Chodzi o to czy przypasują z jednego do drugiego.Z góry dziękuję za odpowiedzi.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Nie będą pasować. Nawet w bagneciku liść" taka zamiana czasem nie kończy się powodzeniem- zbyt duże rozbieżności między konkretnymi producentami.Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 O.k,dzięki,pytam bo trafił do Mnie dziwny bagnet,coś jakby lisciak z innym jelcem i głownią od standardowego S84/98/34.Chciałem dopasować okładki ale od liscia są nolmalnie za małe,dlatego pomyślałem o ości.Teraz jestem w pracy ale jutro wkleję fotki tego wynalazku.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Obiecane fotki,dla porównania z drugim,co to za bagnet? (ten dolny oczywiscie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
01dalton Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Na moje oko - rękojeść to S 98/02.Jelec Polski od wz28 z obciętym oczkiem - głownia też pasuje kształtem do polaka . Pozdro . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Zbliżenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 głownia Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Dziwny jelec,szerszy u dołu Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 I okładki (kopie) które pasują do normalnego liscia,tutaj są za wąskie..pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
por.pil.020 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Ja tak samo. Ponadto mam wątpliwości co do jego orginalności... Być może mamy do czynienia ze współczesna przeróbką. Moim zdaniem rękojeść pochodzi właśnie od ości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Też się zastanawiałem, czy to nie jest współczesne połączenie starszej rękojeści z nowszą głownią, ale nie zauważyłem miejsca, w którym te dwa elementy zespawano. W grę wchodziłby ten kawałek przykryty jelcem, ale jelec też na nowy nie wygląda…Ja bym się zastanawiał, czy to nie jeden z tych bagnetów komercyjnych / pamiątkowych, których żadnym regulaminem nie da się uzasadnić i jakoś ich zaszufladkować…Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Z identycznym dziwolągiem jak do tej pory jeszcze się nie spotkałem ...Pozdrawiam, Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Witam,nie spodziewałem rozwiązania tej zagadki,sam myślałem,że to jakaś przeróbka na nóż okopowy ale coż..A bagnet za przysłowiową flaszkę wyrwany na wsi od gospodarza został,czy go przerabiał osobiscie to nie wiem.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebu74 Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Dodam jeszcze,że blokadzie wybity jest numer 3-cyfrowy ale to raczej nic nie zmieni.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
zebu74
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.