stock84 Napisano 19 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2011 Odstepy są małe 2-3 cm ale na takie blaszane garnki to w zupełności wystarczy.Choć jeden jest w pełnej farbce:)Jeden jeszcze nie zamontowany.A żeby się nie kolibotały zastosowałem taki druciany patencik.Nie tylko na tym jade, na Kijaku, Porwicie, Satorze, Zawistowskim itd także.Wolę wydać stówe na dobrą książkę niż na kolejnego orzełka czy jaki bagnet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Witam!Super patent :) U mnie hełm jest zetknięty na puszkę po masce P-Gaz. A jak ma się pochwa od szabelki ? Pozdrawiam i gratuluje kolekcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 pochwa i szabelka,wrzuć po oczyszczeniu,grube fanty ciągniesz eh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Wydaje mi się że ta szabelka (oczyszczona ) to ta sama ze zdjęcia jak jeszcze leży w ziemi :) ale mogę się mylić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jest pięknie, panie Stock. :-)Aż mi się zatęskniło do mojej dawnej kolekcji!Oby tak dalej. A pokażesz resztę ekspozycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2011 Cośtam jeszcze pokaże...wkrótce:)Muszę jakiś blat wymyśleć do powieszenia bagnetów.Kilof pociągnięty przez kogoś kortaninem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2011 1937 W okręgu litery zdaje się ZP.Nie jest to wzór przedstawiony w jednej z instrukcji narzędzi saperskich ale kto wie może i nasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Z racji że u mnie już sporo śniegu a obiecane było przyjechać do kumpla więc wybraliśmy się w centralne rejony kraju zapolować na grubszego zwierza z lat 44-45.Choć nastawiony byłem sceptycznie bo ruszczyzna czy niemczyzna nie przedstawia dla mnie większej wartości" to rozczarowałem się pozytywnie.Zdziwiła mnie na początku duża ilość większych często głębokich sygnałów, a okolica blisko wielkiego skupiska kopaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Lepiej niech kopiący z tamtych rejonów wezmą się do roboty bo planuje wracać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Sporo różnego złomu można jeszcze napotkać.Fajnie się kopało, bez szpadla było by ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Rusek kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Na koniec gdy już wracaliśmy do samochodu włączyłem jeszcze na chwile macadło.Wchodze na przypał w okop a tam potężny sygnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Dosłownie 7 metrów od drogi.Dobrze, że już prawie przy samochodzie bo nie wiem jakbym doniósł.Drzwi od Sdkfz 251 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2011 Wkrótce cośtam jeszcze dorzuce.Wesołych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 24 Grudzień 2011 Share Napisano 24 Grudzień 2011 Hans wysiadł razem z drzwiami?ps. Teraz przeciągu nie będzie jak je wstawisz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Grudzień 2011 Share Napisano 24 Grudzień 2011 gratulacje fantów:)co do tych drzwi...śliczne znalezisko...ale takie same...hm...jeden kolega z forum kompletuje 251...hm...a może i Ty spróbujesz?zaczynając od tej części?bo jeśli były drzwi to moze i wiecej tego tam leży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 24 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2011 Cześć Czarek.Więcej w najbliższej okolicy nie leży - sprawdziłem:)Ale nie wykluczone, że cośtam minęliśmy poza tym pozostaje jescze dalsza okolica.Co do rekonstrukcji.Musiałbym albo podwozie albo wanne kopnąć żeby poważnie o tym myśleć.Poza tym do tego trzeba mieć zapał, wiedzę, zaplecze techniczne i finansowe.W okolicy z ciężkich części mechanicznych wyszły tylko kawałki jakieiś wielkiej zębatki-prawdopodobnie po wybuchu.Kiedyś tam wrócę to może coś się jeszcze trafi.Wesołych świąt.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Z okresu jak pogoda była ładna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Ten dekielek podniósł mi ciśnienie.Przecieram z ziemi a tam okrągła blaszka z orłem:)Pierwsza myśl - odznaka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Element słuchawki AP-27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Coś dla ucha:http://www.youtube.com/watch?v=Yi-4iodtddw&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2011 Munsztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2011 Nasza menażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.