Skocz do zawartości

Mix 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wcześniej cierpiałem na deficyt polskich hełmów, w tym roku pozyskałem już trzy.Oto nr 3 własnoręcznie wytargany z gleby, pierwszy fajny militarny strzał w tym roku, pewnie byłoby ich więcej ale za oknem śnieg więc trzeba będzie poczekać.

Jeszcze nie czyszczony.Dodam że hełm nr 4, którego jeszcze nie mam został namierzony przeze mnie na pewnym obejściu.Będę musiał jednak i z nim poczekać aż do roztopów...

• Odpowiedzi 186
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

siemka znalazlem cos podobnego lecz bez daty niestety nieczytelna dzieki twojemu medalikowi moge porownac jaki mniej wiecej rok male pytanko w jakich okolicach znalazles medalik i w czym go czysciles pozdro

• 4 months later...
Napisano
Witaj, na zdjęciu z 2011-07-08 17:09 do czego służyły te zapinki, które wyglądają jakby były od suwaka? Wiem, że to nie ID, ale jak możesz to powiedz. Z góry dzięki
Napisano
w moim przypadku na 99 % są od hełmu wz 16.Na mojej ziemi znajdki z Piki to rzadkość...

http://www.militaryitems.com/product.php?productid=19654
Napisano

Trzy najfajniejsze rzeczy z dzisiejszego wypadu.Bagnet był w pochwie, niestety nie był do końca wsunięty i do tego leżakował w wyjątkowo niesprzyjającym miejscu.Nie ma co narzekać-sztuka to sztuka, następna będzie lepsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie