IdeL Napisano 14 Listopad 2015 Napisano 14 Listopad 2015 Do WH 5900/6000 zdecydowanie łatwiej to zrobić niż np. do Ciboli/Vaquero/Tejona.
Taktyk Napisano 14 Listopad 2015 Napisano 14 Listopad 2015 Można na uP. Pomiar napięcia wskaźnika przez adc i sterowanie kluczem U9B przez pwm.T.
AoT_Hunter_PL Napisano 14 Listopad 2015 Napisano 14 Listopad 2015 albo na komparatorach podzielić na kilka przedziałów i sterować audio, tak to chyba było zrobione oryginalnie przez Mranda.Ale tak jak poprzednik napisał do tesoro jest o wiele trudniej to zrobić ;].
IdeL Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 Zaprojektowałem i przetestowałem kiedyś taki modulik dla Vaquero.W WH sprawa jest o tyle prościutka, że punktem wyjścia są poziomy napięcia dla poszczególnych grup metali, odpowiadające wychyleniu wskazówki. W tesoraku trzeba było się nakombinować, aby z fabrycznych pierdów" zrobić multitone. ;)W tesoraku tylko kontroler ma sens, ze względu na małą ilość miejsca w puszce, ale w WH można to zrobić dowolnie, a i tak jeszcze zostanie masa miejsca.
AoT_Hunter_PL Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 Ale w tesoraku za prostownikami synchronicznymi już na filtrach (wyjście) jest odpowiedź napięcia dla kanału X i Y.W tych punktach można coś kombinować / przeliczać.Ja właśnie chciałbym to wykombinować analogowo.Co do cyfrowego opracowania jest jedno proste opisane na forach jako przystawka VDI.Nawet i ja swoją wersję testową kiedyś popełniłem na AVR-ku, bez nadpróbkowania tylko to co daje wbudowany ADC:https://www.youtube.com/watch?v=7GBz1glM5kc
IdeL Napisano 16 Listopad 2015 Napisano 16 Listopad 2015 Mierzyłeś to kiedyś? To co tam wychodzi, to moim zdaniem, delikatnie mówiąc kiszka w porównaniu z tym co można wyciągnąć z toru dynamicznego WH 5900/6000. Ale da się, choć moim zdaniem działa to na poziomie dyskryminacji tesoraków. Generalnie, multitone na WH działa dużo przyjemniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.