test_m4a1 Napisano 24 Wrzesień 2012 Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Suma sumarum stanęło na 2x4szt. Eneloop'ów 2500mah i ładowarce Tronica. Inwestycja spora ale chyba warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 kup akumulator zelowy za 18 pln 6V, 1,3 AHte o wiekszej pojemnosci niestety nie mieszcza sie do puszki a byly by zdecydowanie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 mowie o takim akumulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 to ja zapytam...chodziłem na akumulatorkach r14 i bateriach paluszkach. Czy naprawde czujecie różnice wagi?? Bo ja po 8 godzinach chodzeniea nie mam żadnej różnicy...i wole r14 ze względu na dłuższy czas działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 28 Wrzesień 2012 Share Napisano 28 Wrzesień 2012 to raczej sa niezauwazalne zmiany wagi, chyba ze dla mrowkiraczej warto rozwazac stosunek danego akumulatora i jego ceny do dlugosci pracypzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuś Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 małe pytanko. czy detektor daje sygnał na słuchawki na 1 kanał czy na 2?Podłączyłem słuch od gareta i mam echo w 1 słuchawce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 27 Grudzień 2012 Share Napisano 27 Grudzień 2012 witam oryginalnie whites 6000/5900 di pro sl ma wejście słuchawkowe mono więc albo gniazdo do wymiany na stereo albo przeróbka w słuchawkachpozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 29 Grudzień 2012 Share Napisano 29 Grudzień 2012 Ja osobiście kupiłem przejściówke do słuchawek za bodaj 3zł w każdym sklepie elektronicznym znajdziesz :)Za to mam pytanie odnośnie ładowarki do akumulatorków, ktoś wyżej polecał ładowarke firmy Tronic, kosztuje ona ok 10zł i moje pytanie - czy to dobry sprzęt? Cena mała i aż nie moge iwuerzyc ze ładowarka za 10zł będzie dobra to ładowania 4szt. Eneloop'ów 2500mah :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 29 Grudzień 2012 Share Napisano 29 Grudzień 2012 Mówię o takiej ładowarce:http://allegro.pl/ladowarka-automatyczna-do-akumulatorkow-tronic-n-i2881250155.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 29 Grudzień 2012 Share Napisano 29 Grudzień 2012 Odnośnie ładowarki. Pewnie zaraz się odezwą zwolennicy markowych" towarów. W każdym razie używam dokładnie takiej Tronic jak na linku od ponad pół roku i jest bardzo OK.Ja za swoją dałem troszkę więcej. Ładuję na raz 6 eneelópków, żadnego nie uszkodziła, są dobrze naładowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flobert_1 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 ja tez mam taką samą. ładuje w niej 4szt aku r14 tez tej firmy i jest gitara":) dalem za ladowarke ok 35 zeta, a w lidlu byly niedawno za 70pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 A mnie zastanawia ilu z kupujących (aktualnie sprzedane 5 sztuk) przeczytało to co na końcu aukcji pisze:Uwaga: Urządzenia są sprzedawane jako towar do samodzielnej naprawy (mają różne wady techniczne, mogą nie działać, mogą nie działać częściowo). Mogą posiadać angielską wtyczkę - nie dokładamy do nich przejściówek. Nie podlegają reklamacji ani zwrotowi , nie obejmuje ich gwarancja. "I wiadomo skąd taka cena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Tomaxie, to był tylko przykład owej ładowarki jako konkretnego modelu, naturalnie nie będę kupował z TEJ aukcji :)Tak czy inaczej dzięki za info, wezme ją do tych eneloopów 2500mah :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opses Napisano 14 Styczeń 2013 Share Napisano 14 Styczeń 2013 @melich, ten lepszy zasięg od Smętka był z cewką 950 czy Maximą 1500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 W jakich latach był produkowany White's 6000 di pro sl ?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flobert_1 Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 Kiedyś na jakimś forum czytałem, ze były to lata 1990-2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 opses miałem w białasie tylko 950. Na pewnej małej łączce sprawdzonej dokładnie smętkiem powychodziło zbyt dużo rzeczy by można było uznac to za przypadek (w tym trzy nakładki antypoślizgowe na gąsienice, wszystkie na ok 0,5m) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albstar Napisano 19 Luty 2013 Share Napisano 19 Luty 2013 Używałem kiedyś taką sondę. Nie mogę porównać do 950, której wtedy nie miałem, ale na pewno zasięg będzie mniejszy o kilka cm. Na zaśmiecone miejsca byłaby chyba lepsza, w porównaniu do 950 można ją potraktować jako taką większą snajperkę. Sumując, na pewno jest mniej uniwersalna od 950. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 7 Styczeń 2014 Share Napisano 7 Styczeń 2014 Mam takie pytanie do użytkowników 6000. Próbowałem ze zmiennym szczęściem używać adapterów na paluszki/akumulatorki i niestety jest to dość uciążliwe ponieważ nieraz i po naście razy muszę wyjmować puszkę i dociskac akumulatorki żeby stykały się z płytką. Jak rozwiązaliście ten problem u siebie? Słyszałem że niektórzy przerabiają te puszki w jakiś sposób. Ciągłe kupowanie nowych R14 zaprowadzi mnie do bankructwa a 8 eneloopów 2500mAh leży na półce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 ozciągnij" delikatnie sprężynki i po zamknięciu puszki zaklej klapkę mocno naciągniętą taśmą. U mnie pomogło.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 a jak mam takie pytanie - na ile czasu starcza Ci jeden komplet R14 - u mnie to jakas porazka, na takich niemarkowych bateriach to czasami 10 minut pochodzi ???Dlatego uzywam tych zelowych akumulatorow 6V.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 Odnośnie sprężynek to dodam że ich szczyt należy za pomocą dwóch par płaskoszczypów podgiąć w ten sposób aby koniec drutu biegł niejako przez środek sprężyny.Odnośnie szamania prądu(ile jak długo itp itd) to w tym wątku już tyle było patentów że naprawdę każdy może sobie wybrać sposób dla niego najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo07 Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 Ja rozwiązałem problem tym adapterem http://allegro.pl/koszyk-zasobnik-pojemnik-baterie-6xaa-r6-plaski-i3794134809.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 ok, ja nie pytam o rozwiazanie doskonale tylko na jak dlugo starcza jeden wklad baterii, chcialbym miec porownanie czy warto przejsc na r14 z zelowych.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo07 Napisano 8 Styczeń 2014 Share Napisano 8 Styczeń 2014 To jest odp. dla kolegi test_m4a1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.