komunacccp Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Witam Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
fanatyk Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 tyfus nawet bez lustrzanego odbicia to nie uaz" tylko zap".
kopijnik2 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 widziałem wcześniej :)raczej skrótowce typu Otrjad Obszczie Otddielienije itdwnutriennych wojennych itdsił stawka stancja itd
komunacccp Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Witam Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
tyfus Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 u góry napisane jest UAZ (marka radzieckiego samochodu)myślę, że to kapsel od czegoś ... na piastę chyba za mały ...
komunacccp Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 a te napisy nie są przypadkiem jakby odwrócone(lustrzane odbicie) ?
komunacccp Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 to dlaczego ma odwrócone napisy jak pieczęć??
tyfus Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 no pewnie że tak :)trza było od razu pomyśleć o lustrzanym odbiciu ... uaz odpada - ale co to mogło być ?
Question
komunacccp
Witam
Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.