komunacccp Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Witam Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
fanatyk Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 tyfus nawet bez lustrzanego odbicia to nie uaz" tylko zap".
kopijnik2 Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 widziałem wcześniej :)raczej skrótowce typu Otrjad Obszczie Otddielienije itdwnutriennych wojennych itdsił stawka stancja itd
komunacccp Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Witam Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
tyfus Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 u góry napisane jest UAZ (marka radzieckiego samochodu)myślę, że to kapsel od czegoś ... na piastę chyba za mały ...
komunacccp Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 a te napisy nie są przypadkiem jakby odwrócone(lustrzane odbicie) ?
komunacccp Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 to dlaczego ma odwrócone napisy jak pieczęć??
tyfus Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 no pewnie że tak :)trza było od razu pomyśleć o lustrzanym odbiciu ... uaz odpada - ale co to mogło być ?
Pytanie
komunacccp
Witam
Proszę mi pomóc w identyfikacji przedmiotu który został znaleziony w miejscu walk niemiecko-rosyjskich. Średnica 36 mm, przedmiot jest raczej mosiężny. Może to jakaś referentka, lub pieczęć? Co oznaczają te litery? Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.