Skocz do zawartości

Wywoz militarii za granice

cobra10225

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Woziłem różnymi liniami,to bez znaczenia czy Jet2 czy EasyJet przepisy są jednakowe.Bagnety woziłem do UK i spowrotem z Wrocławia,Pragi czy Berlina do Leeds Liverpool czy Doncaster.ZERO problemów.Bagnet w bagażu głównym musi być odpowiednio zabezpieczony.
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ajj zrozumiałem że ubolewasz nad tym, że tam byłeś.A jeżeli ubolewasz, że tylko dwa razy to fakt jest nad czym.Polska Wschodnia to pikne tereny.Zapraszam na Roztocze.Pozdrawiam i sorry
Napisano
widzisz kolego cobra pytanie do rodakow i polska odpowiedz" kolego malkolm45, widzę, że stajesz się powoli brytem pełną gębą, a ojczyzna ci" się ulewa, typowe dla niektórych rodaków dorabiających za miedzą, nie szukam zaczepki, ale twoja wypowiedz trochę mi uwłacza.
Napisano
cyt. :

...a ojczyzna "ci się ulewa, typowe dla niektórych rodaków dorabiających za miedzą ..."

tja ... język też - pisany ... i to u obu.
Napisano
bardzo dużo baraniny, mięso co prawda dobre...
ale - trzyma się swojego zdania - jeśli chce zarobić nich idzie do roboty !!!

p.s. nie potrafisz zarobic w kraju - znaczy nie powinienes sie urodzic Polakiem
Napisano
Odnośnie sprowadzania staroci na wyspy wydaje mi się że jest to raczej biznes mało opłacalny. Po pierwsze mało kogo to tu interesuję, a po drugie rynek jest bardzo nasycony (mówię tu o militariach, porcelanowe kotki to co innego:)). Wrzucam linka o angielskim prawie odnośnie broni białej może ci się przydać jeśli postanowisz jednak spróbować (pamietaj, że noszenie broni białej przy sobie lub nawet trzymanie w samochodzie bez dobrego powodu może się skończyć nieprzyjemnościami; słynna sprawa z zatrzymaniem gościa za szwajcarski scyzoryk w samochodzie i zaklasyfikowanie tegoż scyzoryka jako offensive weapon:):)). http://getasword.com/blog/804-uk-sword-law-importing-swords-to-united-kingdom/ Powodzenia!!! W razie pytań wal śmiało postaram się pomóc.

P.S. Nie przejmuj się wiecznymi malkontentami, którym wszystko przeszkadza i kłuję w oczy...
Napisano
I znowu nie zdzierżyłem...

Kamiljan, jestem ciekawy czy pracujesz w polskiej firmie u polaka, pewnie niee bo takich jest mało, a jak już są to zarabiasz tyle, że nie stac Cie na utrzymanie rodziny, chyba że jesteś stary/młody kawaler. Jak mam pracowac dla Żyda w Polsce za 1500zł to wolę robic to samo też u Żyda ale na zachodzie bo tam pracownik na tym samym stanowisku co ty zarobi 3 razy więcej. Zanim zaczniesz kasztanic to pomyśl nie 2 ale 5 razy (to nie boli) bo możesz kogoś urazic i to dotkliwie.....

P.S
Baranina"- nie znosze!!!
Jak już pracwac u Żyda to wyciagnac z niego ile się da, a nie robic jak murzyn przed przed secesją.
Napisano
Oj znamy my znamy takich co na szparagi do niemiec pojechali i języka polskiego zapomnieli,a tylko na sezonie byli. Wstyd za was! Gdybym mógł to pozbawiłbym was obywatelstwa i wio gnój wywalać u fryca. Dziś co niektórzy mają się za wielkich niemców a w 1939 pierwsi na wschód z wózkiem naginali.
Napisano
karabin, do kogo się zwracasz mówiąc Wstyd za was"? myślę, że tu nie ludzi o pokroju jaki prezentujesz w swojej wypowiedzi. A jak są to biada im...
Napisano
Nie wiem o co tyle szumu.
Prawo sie w Polsce ucywilizowalo wiec na teren calej EU w ta i spowrotem mozna przywozic i wywozic rozna starzyzne.
Co ma do tego kto gdzie i u kogo pracuje?
Pozdrawiam Vorax
Napisano
Nie Robert,nie kompleksy. Temat mój znasz. Osobiście gdybym się starał mógłbym mieć nawet i obywatelstwo szwabskie,ale ja nigdy tego nie pragnąłem bo urodziłem się w Polsce i takie mam obywatelstwo i tak zostanie.Przed wojną w mojej rodzinie jedni opowiedzieli síę za Adim i wyjechali a drudzy zostali. Wszak do granicy na Prośnie było tylko kilka km. i w wielu rodzinach taki podział był.
Pozdrawiam.
P.S.
Zbyniek,też tak myślę że takowych tutaj nie ma. Ale jak wiadomo ,nie rejestrowani też czytają to i owo:)
Napisano
Nóż/bagnet bez problemu można przewieźć samolotem w odprawianym bagażu...Jestem kucharzem i leciałem ostatnio przez Londyn-Singapur do Nowej Zelandii z kompletem noży z których najdłuższy ma długość ostrza 33cm.Na lotnisku w NZ celnik kazał je pokazać żeby sprawdzić czy są czyste;)
Napisano
Witam. Latam dosyć regularnie z Polski do Szkocji i odwrotnie i za każdym razem przywoże jakieś odznaczenia, klamerki,bagnety, raz nawet hełmy w bagazu głównym i nigdy nie miałem problemów. Pozdrawiam. Neustadt.
Napisano
Drogi kolego leonvs_avg nie pisz ze w uk jest maly popyt na militarke !! Zobacz sobie na ebayu jak hodza helmy albo bagnety. Jak juz pisalem ze chodze do domu aukcyjnego i widuje jak sie sprzedaja militaria. Dwa dni temu bylem i widzialem jak sie klucili o bagnet do k98 stan strychowy, sam bagnet i pochwa, i poszlo z 150 funtow !!! A na egun za tyle kasy moge kupic k98 zdekowany.
Napisano
idiotyzm wywozić fanty z Polskiej ziemi ! dla Anglików którzy chcą pamiąteczki a na dniach wybuchu wojny zamiast nam pomagać ulotki zrzucali to niech sobie teraz te ulotki na pamiątkę wezmą :) więc szanowny kolego powodzenia
Napisano
nie napalaj się na dobry zarobek na zardzewiałym hełmie czy puszce po masce za granicą, przejrzałem z ciekawości ebay angielski i takich cudów nie ma, ceny w okolicy 20 funtów za zardzewiały(patrzę na chętnych na zakup a nie na ceny oferentów), ale fakt za coś w bardzo dobrym stanie to ponad 60funtów- we Włoszech za zardzewiały garnek niemiecki to max 25euro za zardzewiałą puchę po masce 15, a coś w dobrym stanie drożej kosztuje w Polsce niż makaroniarze chcą zapłacić.
Tak jeszce patrzę na wszelakie medale, to nie ma żadnego ze sfastyką czyżby w UK embargo na niemieckie??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie