HUBERTS Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Woziłem różnymi liniami,to bez znaczenia czy Jet2 czy EasyJet przepisy są jednakowe.Bagnety woziłem do UK i spowrotem z Wrocławia,Pragi czy Berlina do Leeds Liverpool czy Doncaster.ZERO problemów.Bagnet w bagażu głównym musi być odpowiednio zabezpieczony.
HUBERTS Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Nie nigdy nie latałem z Ukrainy,w swoim życiu 2 razy byłem na wschód od Wisły,na czym ubolewam.
stock84 Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 A nad czym to tak ubolewać?Wschodnia Polska się nie podoba?
HUBERTS Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Ubolewam nad tym że byłem tylko 2 razy co zresztą napisałem.
stock84 Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Ajj zrozumiałem że ubolewasz nad tym, że tam byłeś.A jeżeli ubolewasz, że tylko dwa razy to fakt jest nad czym.Polska Wschodnia to pikne tereny.Zapraszam na Roztocze.Pozdrawiam i sorry
cobra10225 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 A jak miales zabespieczone te bagnety w bagazu glownym ??
Slajmi130 Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 tragiczny jest ten wątek, nie wolno wywozić a wywożą.
Robert Szczepaniak Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 @Slajmi130Możesz sprecyzować Swój lament.
zielony. Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 widzisz kolego cobra pytanie do rodakow i polska odpowiedz" kolego malkolm45, widzę, że stajesz się powoli brytem pełną gębą, a ojczyzna ci" się ulewa, typowe dla niektórych rodaków dorabiających za miedzą, nie szukam zaczepki, ale twoja wypowiedz trochę mi uwłacza.
tyfus Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 cyt. :...a ojczyzna "ci się ulewa, typowe dla niektórych rodaków dorabiających za miedzą ..."tja ... język też - pisany ... i to u obu.
Kamiljan Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 bardzo dużo baraniny, mięso co prawda dobre...ale - trzyma się swojego zdania - jeśli chce zarobić nich idzie do roboty !!! p.s. nie potrafisz zarobic w kraju - znaczy nie powinienes sie urodzic Polakiem
leonvs_avg Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Odnośnie sprowadzania staroci na wyspy wydaje mi się że jest to raczej biznes mało opłacalny. Po pierwsze mało kogo to tu interesuję, a po drugie rynek jest bardzo nasycony (mówię tu o militariach, porcelanowe kotki to co innego:)). Wrzucam linka o angielskim prawie odnośnie broni białej może ci się przydać jeśli postanowisz jednak spróbować (pamietaj, że noszenie broni białej przy sobie lub nawet trzymanie w samochodzie bez dobrego powodu może się skończyć nieprzyjemnościami; słynna sprawa z zatrzymaniem gościa za szwajcarski scyzoryk w samochodzie i zaklasyfikowanie tegoż scyzoryka jako offensive weapon:):)). http://getasword.com/blog/804-uk-sword-law-importing-swords-to-united-kingdom/ Powodzenia!!! W razie pytań wal śmiało postaram się pomóc.P.S. Nie przejmuj się wiecznymi malkontentami, którym wszystko przeszkadza i kłuję w oczy...
zbyniek Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 I znowu nie zdzierżyłem...Kamiljan, jestem ciekawy czy pracujesz w polskiej firmie u polaka, pewnie niee bo takich jest mało, a jak już są to zarabiasz tyle, że nie stac Cie na utrzymanie rodziny, chyba że jesteś stary/młody kawaler. Jak mam pracowac dla Żyda w Polsce za 1500zł to wolę robic to samo też u Żyda ale na zachodzie bo tam pracownik na tym samym stanowisku co ty zarobi 3 razy więcej. Zanim zaczniesz kasztanic to pomyśl nie 2 ale 5 razy (to nie boli) bo możesz kogoś urazic i to dotkliwie.....P.SBaranina"- nie znosze!!!Jak już pracwac u Żyda to wyciagnac z niego ile się da, a nie robic jak murzyn przed przed secesją.
karabin Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Oj znamy my znamy takich co na szparagi do niemiec pojechali i języka polskiego zapomnieli,a tylko na sezonie byli. Wstyd za was! Gdybym mógł to pozbawiłbym was obywatelstwa i wio gnój wywalać u fryca. Dziś co niektórzy mają się za wielkich niemców a w 1939 pierwsi na wschód z wózkiem naginali.
zbyniek Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 karabin, do kogo się zwracasz mówiąc Wstyd za was"? myślę, że tu nie ludzi o pokroju jaki prezentujesz w swojej wypowiedzi. A jak są to biada im...
Robert Szczepaniak Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 @karabinCzyżby jakieś kompleksy?
Vorax Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Nie wiem o co tyle szumu.Prawo sie w Polsce ucywilizowalo wiec na teren calej EU w ta i spowrotem mozna przywozic i wywozic rozna starzyzne.Co ma do tego kto gdzie i u kogo pracuje?Pozdrawiam Vorax
karabin Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Nie Robert,nie kompleksy. Temat mój znasz. Osobiście gdybym się starał mógłbym mieć nawet i obywatelstwo szwabskie,ale ja nigdy tego nie pragnąłem bo urodziłem się w Polsce i takie mam obywatelstwo i tak zostanie.Przed wojną w mojej rodzinie jedni opowiedzieli síę za Adim i wyjechali a drudzy zostali. Wszak do granicy na Prośnie było tylko kilka km. i w wielu rodzinach taki podział był.Pozdrawiam.P.S.Zbyniek,też tak myślę że takowych tutaj nie ma. Ale jak wiadomo ,nie rejestrowani też czytają to i owo:)
piotruspan Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Nóż/bagnet bez problemu można przewieźć samolotem w odprawianym bagażu...Jestem kucharzem i leciałem ostatnio przez Londyn-Singapur do Nowej Zelandii z kompletem noży z których najdłuższy ma długość ostrza 33cm.Na lotnisku w NZ celnik kazał je pokazać żeby sprawdzić czy są czyste;)
Neustadt Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Witam. Latam dosyć regularnie z Polski do Szkocji i odwrotnie i za każdym razem przywoże jakieś odznaczenia, klamerki,bagnety, raz nawet hełmy w bagazu głównym i nigdy nie miałem problemów. Pozdrawiam. Neustadt.
cobra10225 Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Napisano 28 Styczeń 2011 Drogi kolego leonvs_avg nie pisz ze w uk jest maly popyt na militarke !! Zobacz sobie na ebayu jak hodza helmy albo bagnety. Jak juz pisalem ze chodze do domu aukcyjnego i widuje jak sie sprzedaja militaria. Dwa dni temu bylem i widzialem jak sie klucili o bagnet do k98 stan strychowy, sam bagnet i pochwa, i poszlo z 150 funtow !!! A na egun za tyle kasy moge kupic k98 zdekowany.
ramzes0 Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 idiotyzm wywozić fanty z Polskiej ziemi ! dla Anglików którzy chcą pamiąteczki a na dniach wybuchu wojny zamiast nam pomagać ulotki zrzucali to niech sobie teraz te ulotki na pamiątkę wezmą :) więc szanowny kolego powodzenia
fuks_ag Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 nie napalaj się na dobry zarobek na zardzewiałym hełmie czy puszce po masce za granicą, przejrzałem z ciekawości ebay angielski i takich cudów nie ma, ceny w okolicy 20 funtów za zardzewiały(patrzę na chętnych na zakup a nie na ceny oferentów), ale fakt za coś w bardzo dobrym stanie to ponad 60funtów- we Włoszech za zardzewiały garnek niemiecki to max 25euro za zardzewiałą puchę po masce 15, a coś w dobrym stanie drożej kosztuje w Polsce niż makaroniarze chcą zapłacić. Tak jeszce patrzę na wszelakie medale, to nie ma żadnego ze sfastyką czyżby w UK embargo na niemieckie??
HUBERTS Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 W UK nie ma popytu na militaria?W zeszłym miesiącu sprzedałem 84/98 z biciami KM za 650 GPB.Nie każdy zbiera zardzewiałe hełmy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.