Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2011 Jest już wątek o Wrześniu ( bardzo szeroko pojętym ) w Wojnach.A może by tak o letadłach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Myślę, że świetny pomysł. Mogę zamieścić kilka zdjęć z książki Czarne skrzydła nad Polską" Stanisława Skalskiego? Wydanie z 1957 r., zdjęcia czarno białe oczywiście, ale myślę, że bardzo ciekawe. Książka wydana 53 lata temu... nie wiem jak jest w tym przypadku z prawami autorskimi i czy autor fotografii jeszcze żyje. Nie dopatrzyłem się nazwiska autora zdjęć w samej książce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Pomysł bardzo dobry, tylko o czym tutaj dokładnie pisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 to ja spróbuję rozruszać wątek :)http://www.bylonieminelo.pl/index/page/lang/pl/id/146.html rochę" zdjęć na stronie jedynego programu tv, dla którego widzę sens posiadania telewizora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko113 Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Warto dodać że polskie lotnictwo we wrześniu nie było tylko chłopcem do bicia jak głosi propaganda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Powinna ta aukcja pasjonatów lotnictwa 2RP zainteresowac by takie cos z kraju nie wywiało zerknijcie http://aukcjewp.wp.pl/lotnictwo-warszawa-wojskowosc-fotografia-i1436031007.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Ja bym proponował stworzenie zbioru literatury poświęconej lotnictwu polskiemu do września 39.I z mojej strony chciałem zainteresować Was książką,,Z Historii Polskiego Lotnictwa Wojskowego 1918-1939.Książkę tą wydało Wydawnictwo MON 1978.Jest to praca zbiorowa autorzy Ryszard Bartel,Jan Chojnacki,Tadeusz Królikiewicz i Adam KurowskiKsiążka ta poświęcona jest sprawom organizacyjnym lotnictwa a także przemysłowi lotniczemu IIRP oraz przygotowaniu naszego lotnictwa do wojnySzereg ciekawych załączników.Nie wiem czy ta pozycja była wznawiana ale myślę że warto do niej dotrzeć nakład 5000egz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Nie bardzo wiem gdzie to wkleić, ale chyba tutaj będzie najlepiejhttp://allegro.pl/smiglo-samolot-polska-i1470694976.htmlJakby ktoś mmógł przekleić zdjęcia by były na przyszłość.No i pytanie od czego to śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.