agentAK Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Witam.Czy może mi ktoś udzielić informacji czy poddać tą monetę gradingowi.(czy warto)Monet nie sprzedaję tylko kupuję. Ta może będzie sprzedana za jakieś 30 lat , jak przejdę na emeryturę.Monetka ostra . Rewersik ładny . Patynka też. Na awersie uszkodzenie rantu i patynki.dzięki
tyfus Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 jest wiele firm, które gradują monety. Każda z nich ma swoje zasady odnośnie gradowania.Myślę, że najlepsza opcja, to wysłać maila + fotki do kilku z nich z zapytaniem - jak wyżej - oraz jaką opłatę by za takie gradowanie pobrali.Moneta jest wyraźna i to w znacznym stopniu - to na korzyść, ale jest nieco zasyfiona, więc trzeba by poddać ją fachowemu wyczyszczeniu, co podniosłoby jej wartość.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:14 06-01-2011
Czlowieksniegu Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nie obraź się...Moneta w stanie zbliżonym do Twojego ( choć jakimś syfem nie obdarzona ) ma szansę osiągnąć cenę paru złotych.O kosztach gra(n)dingu poczytaj na stronach firm, które takim procederem się parają.
agentAK Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Dzięki za odpowiedż.Nie obrażam się. Cenię sobie opinie bardziej doświadczonych kolegów.Myślałem tylko że stan III będzie , a wg. paru katalogach ceny ok. 200,00.Dla mnie to inwestycja na kilkanaście lub więcej lat. Zobaczymy co będzie. Ta 1 jest trochę zabrudzona ale bardzo wyraźna i jak by ją podczyścić to może wyszła by ładniepozdrawiam
Czlowieksniegu Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Moneta nie jest wytarta w obiegu. Ale, jak dla mnie, została zamordowana choćby rysą na laurze.Dwa- stan III ( VF ) to moneta w stanie bardzo dobrym... IV- ?
polan77 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 O kurcze to jestem bogol!!!ale za 30 lat...PRL-u to ja mam 254kg dokładnie ...
karpik Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ćwierć tony? Proponuje skatalogowanie i wsadzenie do klaserów. Jeszcze robota dla wnuków zostanie:)
polan77 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 PRL mnie nie interere .Masz racjie karpi to dla wnuków albo pra ...robota zostanie...
janczar Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 kolego agentAK odbierz pocztę lub odezwij sie na gg 18548451
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.