Skocz do zawartości

grading 1 zł 1957

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Czy może mi ktoś udzielić informacji czy poddać tą monetę gradingowi.(czy warto)
Monet nie sprzedaję tylko kupuję. Ta może będzie sprzedana za jakieś 30 lat , jak przejdę na emeryturę.
Monetka ostra . Rewersik ładny . Patynka też. Na awersie uszkodzenie rantu i patynki.
dzięki

Napisano
jest wiele firm, które gradują monety. Każda z nich ma swoje zasady odnośnie gradowania.

Myślę, że najlepsza opcja, to wysłać maila + fotki do kilku z nich z zapytaniem - jak wyżej - oraz jaką opłatę by za takie gradowanie pobrali.

Moneta jest wyraźna i to w znacznym stopniu - to na korzyść, ale jest nieco zasyfiona, więc trzeba by poddać ją fachowemu wyczyszczeniu, co podniosłoby jej wartość.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:14 06-01-2011
Napisano
Nie obraź się...

Moneta w stanie zbliżonym do Twojego ( choć jakimś syfem nie obdarzona ) ma szansę osiągnąć cenę paru złotych.

O kosztach gra(n)dingu poczytaj na stronach firm, które takim procederem się parają.
Napisano
Dzięki za odpowiedż.
Nie obrażam się. Cenię sobie opinie bardziej doświadczonych kolegów.
Myślałem tylko że stan III będzie , a wg. paru katalogach ceny ok. 200,00.
Dla mnie to inwestycja na kilkanaście lub więcej lat. Zobaczymy co będzie. Ta 1 jest trochę zabrudzona ale bardzo wyraźna i jak by ją podczyścić to może wyszła by ładnie
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie