Dragon125 Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2010 Proszę o pomoc w doprowadzeniu tej oto skrzyni do lepszego stanu.Fotki są na identyfikacji ,ale jeśli to problem to powklejam. Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 fosolwrzuć hasło w wyszukiwarke na forum a wyjdzie.albo zaraz Visek napisze co i jak tylko musi kota w galarecie skończyć pałaszować:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 To tak na szybko,bo kot na talerzu:http://www.odkrywca.pl/helm-radziecki-wz-40,677007.html#677007Ale chyba lepiej w szczaw.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 kota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2010 Wysłałeś mi mój temat,więc już wszystko wiem jak działać z fosolem:) słuchaj a na tym fancie da radę,czy to będzie taka sama robota jak z tamtym hełmem :( ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 po tych kotach co się nażarł nie wie co pisze:Pja bym się pomęczył z fosolem na próbę:)moment,bo wódka mi paruje powoli,skoro masz swój wątek z hałerem to tego wątku nie powinno być bo już miałeś podane fosol,szczaw,elektroliza..hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 24 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2010 Tak,ale nie wiedziałem,co w tym przypadku jest najlepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 Tak wygląda po kuracji fosolem.Powiedzcie,czy to jest jeszcze sens dalej go męczyć nim,czy oby rdza nie jest za gruba?A jeśli szczaw,to czy przyniesie jakiś lepszy efekt ? a może szczotki na wiertarce użyć ,bo nie ma co się męczyć przy tym ? Czekam na propozycje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Widać jeszcze farbę więc ja bym go wrzucił do szczawiu, no chyba że Ci nie zależy na zachowaniu malowania to pakuj w elektro.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2010 Więc daje sobie spokój z tym fosolem i zamówię ten szczaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Szkoda, że nie doczyściłeś z fosolu dekielka, fajna farba widać wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2010 Pewnie doczyszczę,tylko nie wiem czy teraz to ma sens,gdy kwas szczawiowy zamawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 Przed szczawiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 Po szczawiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 1. Zbliżenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 Na dekielku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 ...jak i w środku widać najwięcej farby.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z działania tego kwasu,i uważam w tej chwili,że jest to chyba złoty środeczek na farbę...mało roboty,nie to co z fosolem po którym aż źle się czułem.Efekty widać spore,przynajmniej moim zdaniem.To co powinno wyjść wyszło,rdzy prawie nie ma więc zakonserwuje olejem maszynowym i na półkę z hełmem radzieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 9 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2011 Mam pytanie,teraz zauważyłem że skrzynkę pokrywa jakiś osad,nie wiem co to jest fakt faktem że widać coraz mniej farby i nie wiem,co się dzieje? Od razu po kwasie natychmiast trzeba konserwować ? dzisiaj niedziela,więc tego nie robiłem.Dodam że szorowałem wodą ciepła z płynem,a później na jakieś 2h wrzuciłem do wody z proszkiem do prania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Jak niczym nie zakonserwujesz,tym bardziej po kwasie to chyba proste że moment zajdzie korozją...Przeczyść skrzynkę gąbką w cieplej wodzie,przesusz suszarką i pokryj od razu WD40 - powinna wyglądać ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Olej do maszyn będzie odpowiedni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.