Skocz do zawartości

Skrzynka ammo

Dragon125

Rekomendowane odpowiedzi

po tych kotach co się nażarł nie wie co pisze:P

ja bym się pomęczył z fosolem na próbę:)

moment,bo wódka mi paruje powoli,skoro masz swój wątek z hałerem to tego wątku nie powinno być bo już miałeś podane fosol,szczaw,elektroliza..
hmm

Tak wygląda po kuracji fosolem.Powiedzcie,czy to jest jeszcze sens dalej go męczyć nim,czy oby rdza nie jest za gruba?A jeśli szczaw,to czy przyniesie jakiś lepszy efekt ? a może szczotki na wiertarce użyć ,bo nie ma co się męczyć przy tym ? Czekam na propozycje:)

• 2 weeks later...

...jak i w środku widać najwięcej farby.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z działania tego kwasu,i uważam w tej chwili,że jest to chyba złoty środeczek na farbę...mało roboty,nie to co z fosolem po którym aż źle się czułem.Efekty widać spore,przynajmniej moim zdaniem.To co powinno wyjść wyszło,rdzy prawie nie ma więc zakonserwuje olejem maszynowym i na półkę z hełmem radzieckim.

Mam pytanie,teraz zauważyłem że skrzynkę pokrywa jakiś osad,nie wiem co to jest fakt faktem że widać coraz mniej farby i nie wiem,co się dzieje? Od razu po kwasie natychmiast trzeba konserwować ? dzisiaj niedziela,więc tego nie robiłem.Dodam że szorowałem wodą ciepła z płynem,a później na jakieś 2h wrzuciłem do wody z proszkiem do prania...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie