czarnykot Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2010 http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101217/POWIATLEBORSKI/80873712 Mnie zatkało, zobaczcie co na plaży można napotkać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trotyl1995 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 To pewnie arka Noego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 ale zabawne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Bałtyk dobrze konserwuje. Mnie też dech odjęło... Może, morze coś oddało ciekawego... Poczekamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Raczej nie popływa już sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 ...tak mógłby zacząć się kolejny film Spielberga albo Camerona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Dużo takich statków zostało rozbitych i morze często wyrzuca jakieś fragmenty, powszechna sprawa dosyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 biorąc pod uwagę ruchomość piasku w bezpośredniej bliskości brzegu na jakieś ciekawsze znaleziska nie ma co liczyć - sztormy przez lata zrobiły swoje i rozwlekły wszystko co było wewnątrz. Z resztą podobne rzeczy (może nie aż tak spektakularne) Bałtyk odsłania co jakiś czas. Na wysokości Przebrna (Mierzeja Wiślana) też leży przy plaży jakiś drewniany wrak tyle że raczej nie tak duży (przy mojej nikłej wiedzy marynistycznej oceniam na ok 10m) i raczej niezbyt stary (śruby w belkach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 tu macie moją fotkę najbliższej rodziny z 10.lipca.2010, artykuł jest z 10.12.2010, szybcy są, nie ma co. Dobrze że sobie takiej kopyści - wręgi na pamiątkę nie zabrałem, bo zostałbym niszczycielem stanowiska archeo... Drewno w takim gruncie to chyba bardzo dużo lat może mieć, widywałem pnie dębów na plaży odsłonięte przez sztorm, przez które przewaliła się cała mierzeja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 .... była dłuższa medytacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 i niech nikt nie powtarza Odkrycia dokonali funkcjonariusze Straży Granicznej podczas patrolowania obszarów nadmorskich" chyba tylko premie za frajer skasowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu_ Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Panowie co z tym wrakiem ,jaka to byla jednostka z jakiego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 informacji przekazanych PAP przez Urząd Morski w Słupsku wynika, że może to być wykonany z sosny syberyjskiej wrak barki do przewozu drewna z okresu międzywojennego."http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101219/POWIATLEBORSKI/283255522 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.