miko Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Poszukuję książki o tematyce 2 wojennej, której treść będzie pasowała do tematu: Nie zawsze bywa łatwy...O trudnym patriotyzmie na przestrzeni wieków". Szukałem, zastanawiałem się, ale nie mam pomysłu jaka książka byłaby odpowiednia. Mam nadzieję, że oczytani koledzy pomogą :).
Gizeh Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Poszukaj chociażby czegoś o AK i jego historii po wojnie. Możliwości i książek jest multum, określ sobie jak rozumiesz temat.
YARD Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Adam Majewski, Zaczęło się w Tobruku,Lublin 1974.Czyli książka m. in. o Adolfie Bocheńskimhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Maria_Bocheński
Nirven Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Na prezentacje szkolną podejdą nawet Kamienie na szaniec"Drążąc tematykę powstańczo-partyzacką, ośka i Parasol"
miko Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Napisano 21 Styczeń 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, zapomniałem o tym wątku :). Kamienie nie mogą być bo to lektura z gimnazjum, a chodzi o prezentację maturalną :P. Pomyślałem o książce Bratnego Kolumbowie", ktoś czytał i wie czy duża część książki odpowiada tematowi Nie zawsze bywa łatwy..."?
Hebda Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 miko,napisałem Ci na gg co i jak:) ie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera"salut
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.