Skocz do zawartości

Druga wykrywka , ale która

adolfinio96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ! Chcę zmienić swojego kanarka na coś lepszego . Zależy mi na zwiększeniu zasięgów , dobrej dyskryminacji oraz na tym by był lekki . Moje typy to
- cibola
- fisher f4
- teknetics gamma
Podpowiedzcie coś . Pozdrawiam !!!
Napisano
Ja jestem za Cibolą. Bardzo dobra dyskryminacja (co nie oznacza, że inne modele, które nam przedstawiłeś mają ją bee). Bardzo lekki i prawdopodobnie trochę głębszy od pozostałej dwójki. Baterie powinny u niej pracować dłużej, ze względu na brak wyświetlacza (dla mnie nic nie znacząca drobnostka).
Napisano
Zdarzyło mi się raz chodzić na ciboli i według mnie ma lepsze namierzanie wykrytego obiektu , mniej się wzbudza , lepsze zasięgi oraz ma super strojenie , sygnał wiodący . Według mnie jest to duża różnica . Nie wiem jak jest z f4 i tekneticsem , bo nie widziałem ich w akcji . Pozdrawiam !
Napisano
Witam! Może to,co napiszę nie jest zbyt odkrywcze,ale po kanarku wg.mnie tylko coś" z wyświetlaczem...Szkoda robić krok w tył,by pójść do przodu.Pozdrawiam!
Napisano
Kolego samgnus...cibola raczej nie byłaby krokiem w tył...mimo braku wyświetlacza.
Cibola ma zasięgi takie same co wykrywacze innych firm sprzedają po 3tys.mówię rzecz jasna o monetach.Chociaż i dzięki superstrojeniu pociągnęła był fajną militarkę:)
Napisano
cibola ma takie same zasiegi jak wykrywacze inych firm po 3tys.czyli x terra705.f75 gratuluje serdecznie gratuluje ciboli co za brednie
Napisano
Witam!Kol.Camiusss....Wg.mnie Cibola,czy inny sprzęt spod znaku Tesoro to krok w tył lub stanie w miejscu,co nie oznacza,że to złe wykrywki w określonych okolicznościach i dla każdego.Co do tego superstrojenia....bez komentarza.Pozdrawiam!
Napisano
Hehehe, to zem sie usmial...
Kolego FAGIL i samgnus, tak sie sklada ze posiadam cibole i kanarka. Miedzy ace a cibola jest krok... i to milowy:D Ja na sluch identyfikuje np zelazo (o ile nie podkrece dyskrymy:D ktora w tesoro jest jedna z lepszych), aluminium i wartosciowy kolorek, z 99%-owa skutecznoscia... Taka prawda ze nawet z xlt bedziesz kopal wszystko, co nie zelazne, nie bedziesz na 100% ufal wysw, bo wartosci moga zaleze m.in. tez od ksztaltu, glebokosci przedmiotu itd. Dano mi kiedys smigac z kolesiem z xt-70... fantow bylo po rowno... Proponuje tez polozyc na monecie zardzewialy gwozdz i zobaczyc jak daje rade inne detektory, jesli uda im sie ten test to spojrz na id... O tesoro sie nie boje w tej kwestii. Ba, nawet analogi (W5900 i 6000) robia wykrywki warte 2 razy wiecej...

Pozdrawiam!
Napisano
Fagil a co w tym dziwnego, że Cibola ma podobne zasięgi? Może nie takie jak F75 ale do F70 i X705 spokojnie można porównywać wystarczy spojrzeć w testy z Odkrywcy czy też te z forum Proscana. Cała różnica w cenie sprowadza się do funkcji wykrywaczy. Cibola to prosty analogowiec a Fishery czy Minelaby to urządzenia z większą ilością funkcji i możliwości jak w przypadku X705 tylko pytanie na ile konkretna osoba potrzebuje tych funkcji i będzie z nich korzystała.
A tak na marginesie zamiast Ciboli lepiej kupić Vaquero i mieć możliwość strojenia do gruntu.
Pozdrawiam
Napisano
wszystko pieknie tylko dlaczego ktos po dwuch latach chodzenia z Cibola zmienia ja na x terre 705 skoro maja takie same zasiegi moze to teraz taka moda na ladne wyswietlacze
Napisano
Tak jak napisałem bo ma więcej funkcji i ktoś stwierdza, że są mu one potrzebne. Poza tym x-terra to chyba najlepiej rozreklamowany wykrywacz na forum i rutus w sumie też a to swoje robi, dobra reklama czyni cuda ;) mnie osobiście terra nie przekonuje bo aby w pełni ją wykorzystać trzeba się uzbroić w komplet cewek co w rezultacie dam nam koszty pewnie równe sprzętowi z najwyższej półki, w którym będziemy mieli to samo bez kombinacji z cewkami. Z terrą to tak trochę jak z aparatami, ludzie kupują lustrzanki i robią zdjęcia na automacie z jednym obiektywem ale duma z lustrzanki pozostaje :)
Napisano
I jeszcze takie porównanie samochód w wersji podstawowej też jest tańszy od full wypasu pomimo, że prędkość i przyspieszenie ma identyczne ale dodatki umilają życie.
pozdro
Napisano
Cibola lub Vaquero.
Prosty lekki i skuteczny.
Wyświetlacz zbędny bo przy kopaniu kolorków wszystko co pisknie ładnie warte kopania, co skrzeczy to prawdopodobnie duże żelazo. Określisz wielkość pinpointem.
Przy małych rzeczach pinpoint zbędny - namierzanie na poziomie snajperki.
Napisano
ja chodzilem dwa lata z kanarkiem nigdy mnie nie zawiod znalazl mi super fanty ale apetyt rosnie w miare jedzenia i zamienilem go na omege obecnie nie wyobrazam sobie szukania bez wyswietlacza, czsami jednak wyciagam smetka i ide w teren z kolegami ktorych nie interesuje drobnica

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie