adolfinio96 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Napisano 12 Grudzień 2010 Witam ! Chcę zmienić swojego kanarka na coś lepszego . Zależy mi na zwiększeniu zasięgów , dobrej dyskryminacji oraz na tym by był lekki . Moje typy to- cibola- fisher f4 - teknetics gamma Podpowiedzcie coś . Pozdrawiam !!!
FAGIL Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 nie warto chyba ze podniesiesz sobie poprzeczke o model wyzej tych ktore przedstawiles wtedy odczujesz roznice
Opus Dei Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 Ja jestem za Cibolą. Bardzo dobra dyskryminacja (co nie oznacza, że inne modele, które nam przedstawiłeś mają ją bee). Bardzo lekki i prawdopodobnie trochę głębszy od pozostałej dwójki. Baterie powinny u niej pracować dłużej, ze względu na brak wyświetlacza (dla mnie nic nie znacząca drobnostka).
Damian84 Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 wiadomo że Cibola ma wiekszy zasięg od kanarka... porównaj sobie testy w Odkrywcy...
adolfinio96 Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Napisano 12 Grudzień 2010 Zdarzyło mi się raz chodzić na ciboli i według mnie ma lepsze namierzanie wykrytego obiektu , mniej się wzbudza , lepsze zasięgi oraz ma super strojenie , sygnał wiodący . Według mnie jest to duża różnica . Nie wiem jak jest z f4 i tekneticsem , bo nie widziałem ich w akcji . Pozdrawiam !
samgnus Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Witam! Może to,co napiszę nie jest zbyt odkrywcze,ale po kanarku wg.mnie tylko coś" z wyświetlaczem...Szkoda robić krok w tył,by pójść do przodu.Pozdrawiam!
Camiusss Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Kolego samgnus...cibola raczej nie byłaby krokiem w tył...mimo braku wyświetlacza.Cibola ma zasięgi takie same co wykrywacze innych firm sprzedają po 3tys.mówię rzecz jasna o monetach.Chociaż i dzięki superstrojeniu pociągnęła był fajną militarkę:)
adolfinio96 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Napisano 13 Grudzień 2010 Więc cibolka dobra , a o pozostałych nikt się nie wypowie ? . Dziękuję za odpowiedzi i czekam na dalsze . Pozdrawiam !!!
FAGIL Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 cibola ma takie same zasiegi jak wykrywacze inych firm po 3tys.czyli x terra705.f75 gratuluje serdecznie gratuluje ciboli co za brednie
samgnus Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Witam!Kol.Camiusss....Wg.mnie Cibola,czy inny sprzęt spod znaku Tesoro to krok w tył lub stanie w miejscu,co nie oznacza,że to złe wykrywki w określonych okolicznościach i dla każdego.Co do tego superstrojenia....bez komentarza.Pozdrawiam!
Saper93 Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Hehehe, to zem sie usmial...Kolego FAGIL i samgnus, tak sie sklada ze posiadam cibole i kanarka. Miedzy ace a cibola jest krok... i to milowy:D Ja na sluch identyfikuje np zelazo (o ile nie podkrece dyskrymy:D ktora w tesoro jest jedna z lepszych), aluminium i wartosciowy kolorek, z 99%-owa skutecznoscia... Taka prawda ze nawet z xlt bedziesz kopal wszystko, co nie zelazne, nie bedziesz na 100% ufal wysw, bo wartosci moga zaleze m.in. tez od ksztaltu, glebokosci przedmiotu itd. Dano mi kiedys smigac z kolesiem z xt-70... fantow bylo po rowno... Proponuje tez polozyc na monecie zardzewialy gwozdz i zobaczyc jak daje rade inne detektory, jesli uda im sie ten test to spojrz na id... O tesoro sie nie boje w tej kwestii. Ba, nawet analogi (W5900 i 6000) robia wykrywki warte 2 razy wiecej... Pozdrawiam!
draven85 Napisano 13 Grudzień 2010 Napisano 13 Grudzień 2010 Fagil a co w tym dziwnego, że Cibola ma podobne zasięgi? Może nie takie jak F75 ale do F70 i X705 spokojnie można porównywać wystarczy spojrzeć w testy z Odkrywcy czy też te z forum Proscana. Cała różnica w cenie sprowadza się do funkcji wykrywaczy. Cibola to prosty analogowiec a Fishery czy Minelaby to urządzenia z większą ilością funkcji i możliwości jak w przypadku X705 tylko pytanie na ile konkretna osoba potrzebuje tych funkcji i będzie z nich korzystała.A tak na marginesie zamiast Ciboli lepiej kupić Vaquero i mieć możliwość strojenia do gruntu.Pozdrawiam
Saper93 Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Male sprostowanie: cibola ma procka. Pozdrawiam!
FAGIL Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 wszystko pieknie tylko dlaczego ktos po dwuch latach chodzenia z Cibola zmienia ja na x terre 705 skoro maja takie same zasiegi moze to teraz taka moda na ladne wyswietlacze
tyfus Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 oj tam FAGIL ....trza iść z duchem czasu i za modą .... może...
draven85 Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 Tak jak napisałem bo ma więcej funkcji i ktoś stwierdza, że są mu one potrzebne. Poza tym x-terra to chyba najlepiej rozreklamowany wykrywacz na forum i rutus w sumie też a to swoje robi, dobra reklama czyni cuda ;) mnie osobiście terra nie przekonuje bo aby w pełni ją wykorzystać trzeba się uzbroić w komplet cewek co w rezultacie dam nam koszty pewnie równe sprzętowi z najwyższej półki, w którym będziemy mieli to samo bez kombinacji z cewkami. Z terrą to tak trochę jak z aparatami, ludzie kupują lustrzanki i robią zdjęcia na automacie z jednym obiektywem ale duma z lustrzanki pozostaje :)
draven85 Napisano 14 Grudzień 2010 Napisano 14 Grudzień 2010 I jeszcze takie porównanie samochód w wersji podstawowej też jest tańszy od full wypasu pomimo, że prędkość i przyspieszenie ma identyczne ale dodatki umilają życie.pozdro
damiani Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Cibola lub Vaquero.Prosty lekki i skuteczny.Wyświetlacz zbędny bo przy kopaniu kolorków wszystko co pisknie ładnie warte kopania, co skrzeczy to prawdopodobnie duże żelazo. Określisz wielkość pinpointem.Przy małych rzeczach pinpoint zbędny - namierzanie na poziomie snajperki.
FAGIL Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 ja chodzilem dwa lata z kanarkiem nigdy mnie nie zawiod znalazl mi super fanty ale apetyt rosnie w miare jedzenia i zamienilem go na omege obecnie nie wyobrazam sobie szukania bez wyswietlacza, czsami jednak wyciagam smetka i ide w teren z kolegami ktorych nie interesuje drobnica
macbaton Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 Jak chcesz się rozwijać to kup Deltę, jest tania a o niebo lepszaq od kanarka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.