traper6 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Co przedstawia to zdjęcie ?Co to za mundury, co to za wojsko ?Albo mi się wydaje, albo na sztandarze jest Tadziu Kościuszko
karabin Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Tak,to Kościuszko. Ci porozpinani na trzeźwych nie wyglądają.pzdr.
hilary Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Wojaki wyglądają na powstańców wielkopolskich,przynajmniej ich nakrycia głowy mogą to sugerować i jako wielkopolanie kolego karabin" po pijaku publicznie nigdy nie mieli zwychaju występować. Zauważ, że bluzy mają na tych samych ramionach i poszukaj podobieństw w noszeniu peleryn w XIX wiekupzdrhilary
tyfus Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 tja.....jak pijani to porozpinani, a jak porozpinani, to pijani.... na bogato.
traper6 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Jak mi się uda zdobyć tą fotkę, to obrobię ja cyfrowo i zobaczę czy mają rozporki pozapinane.Bo jak pijani to i..... :-)
tyfus Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 traper6 - nie żebym był ciekawy nabiału i podrobów ... ale jak już to zrobisz - zapodaj fotkę ..... buahahahaha :))
traper6 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 O.k. :-)A tak na poważnie. Z prowadzącej trójki pierwszy z prawej wygląda mi na Madziara.Jeżeli to są faktycznie Powstańcy Wielkopolscy, to jaki oddział używał sztandau z T. Kościuszko ?
Gniewkos Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 hehe jak już ci się uda, i jak już ją zdobędziesz, to ja chyba wiem kto będzie obrabiał fotkę cyfrowo hehhh:)pozdro!ps. u nas się nie pije... hehe
grzesiomix Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Pozwoliłem sobie nieco poprawić fotkę...
kopijnik2 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 http://mercurius.myslpolska.pl/wp-content/uploads/2010/09/Sokol.jpg
traper6 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Kopijnik, każdemu powtarzam że jesteś best of the best !!!BINGO !!!Tak, to drużyna Sokoła.Pozdrawiam.
traper6 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Celowo nie napisałem wszystkiego o tej fotce, a jest robiona w Pradze. Posiedziałem, pogrzebałem w necie i juz wiem wszystko. IX Ogólnosłowiański Zlot Sokoli w Pradze - Lipiec 1932.Delegacja polskiego Sokoła z Raciborza.Ekstremalnie rzadkie fotografie :))
Pytanie
traper6
Co przedstawia to zdjęcie ?
Co to za mundury, co to za wojsko ?
Albo mi się wydaje, albo na sztandarze jest Tadziu Kościuszko
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.