Skocz do zawartości

Allegro kontra antyfaszyści

vojtaz2

Rekomendowane odpowiedzi

Bez problemu można kupić flagi faszystowskie, naklejki na hełmy ze swastyką, naszywki z symboliką SS.

Sprzedający stosują ten sam trik co przy handlu dopalaczami. Piszą, że aukcja ma charakter historyczny, kolekcjonerski i ogólnokulturowy"

Tak,oczywiście wszyscy rekonstruktorzy biegać będą z oryginałami...

Niby ustawa zabrania propagowania ustrojów totalitarnych a pomniki z poprzedniego ustroju nadal stoją i mają się dobrze.

Czlowieksniegu też nie popieram takich wzorów na bluzach tak samo jak zapalniczek z Leninem sprzedawanych na allegro ale myślę że normalny człowiek rozróżnia ideologię od rzeczy historycznej a przynajmniej jej wiernej kopii.

Co do bluz się nie wypowiadam bo wstyd było by mi taką nosić.

Marv- nie mylmy pojęć.

Aukcje dla/do reko zawsze są do obrony. Czy dotyczy to obszyć, gotowych wdzianek" czy wyposażenia.

Gorzej ( i to zarówno z lewa, jak i z prawa ) z tfu-rczością, która ani ze zdrowym rozsądkiem, ani sensem, ani przepisami nic wspólnego nie ma.

Ja, akurat, bym się nie wstydził- przez łeb by mi myśl nie przeszła aby założyć na grzbiet bluzę czy to runami czy Soso ( czy choćby lewacką* legendą Che ).

PS Podobnie, za oznakę mizerii umysłowej uważam wszelkie cuda" w stylu ACAB... itp.

* Ukłony dla Bandolero, z którym wyjątkowo się w tym momencie zgadzam :-)

Ci antyfaszyści są często bardziej radykalni od tych, na których tak wrzucają.
Ja kiedyś dostałem po gębie za białe sznurówki w glanach i harringtonke, od kilku mądrali z antify", za to wpinek ramones, clashu i ska już nie zauważyli..
Bo jak mam białe sznurówki to jestem naziol i koniec.."

:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 10:35 08-12-2010

Wiesz total,w zeszłą zimę zaiwaniałem w opinaczach,czarnych bojówkach i skórzanym płaszczu:)
tyle że w klapę miałem wpiętą znalezioną ruską gwardię"
Przykrości nie było,tylko wapno się burzyło kilka razy po tramwajach:)

Pewne rzeczy trzeba rozgraniczyć bo nie długo dojdzie do takich parodii że koledzy odtwarzający formacje niemieckie będą na mundurach naszywać logo powyżej (mojego autorstwa:D)
Zakazać mundurów, obszyć, flag czy kalkomanii na hełm a no i jeszcze zakazać książek i by na historii słowem nie było o Niemcach zabronić najlepiej wszystkiego ...by nie było niczego"
Marv temat który zapoczątkowałeś pojawia się średnio co jakiś czas.

Pozdrawiam Kurt
ps. Swastyka vs Dopalacze, no i wymiękłem hehe

białe sznurówki? szlag mnie trafia. jak zaczynałem punkować w latach 80 to nosiliśmy białe sznurówki. a w czerwonych biegali naziole. teraz jest odwrotnie. w czerwonych punki a w białych nazi. nie dziwię się że darł lacze pewien młody koleś jak go zaczepiłem z łysą głową, w peraczu, i z białymi sznurkami w koknejkach. chciałem zapytać dlaczego on ma czerwone. cóż. świat się kończy i wywraca do góry nogami.
a co do nazi gadżetów. chcieli my demokrację to mamy. z całym jej syfem, dnem i wodorostami. pozdro.
p.s.
a co do antify to faktycznie zwykła żenua. banda ograniczonych mięśniaków. niedouczonych nawet

Ja zawszę noszę czarne sznurówki :) ale tak po za tym wiem skąd się wzięły czerwone sznurówki punkowe, Czarny kolor i czerwony jest kolorem anarchistów, nawet jest taka flaga:).

Po za tym nie jestem przeciwko handlu z wizerunkiem hakowego krzyża(swastyki), jeżeli ma to charakter czysto kolekcjonerski, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji kiedy ja np. sprzedaje klamrę na allegro i jakiś dupek neonazista biega z pasem i tą klamrą po ulicach i napada na czarnoskórych. A więc komu sprzedajemy fanty zbędne w kolekcji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie