vojtaz2 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Allegro-kontra-antyfaszysci,wid,12926096,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Tak czy inaczej, nikt mi nie wmówi, że wzór na bluzie jest normalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Bez problemu można kupić flagi faszystowskie, naklejki na hełmy ze swastyką, naszywki z symboliką SS.Sprzedający stosują ten sam trik co przy handlu dopalaczami. Piszą, że aukcja ma charakter historyczny, kolekcjonerski i ogólnokulturowy"Tak,oczywiście wszyscy rekonstruktorzy biegać będą z oryginałami...Niby ustawa zabrania propagowania ustrojów totalitarnych a pomniki z poprzedniego ustroju nadal stoją i mają się dobrze.Czlowieksniegu też nie popieram takich wzorów na bluzach tak samo jak zapalniczek z Leninem sprzedawanych na allegro ale myślę że normalny człowiek rozróżnia ideologię od rzeczy historycznej a przynajmniej jej wiernej kopii.Co do bluz się nie wypowiadam bo wstyd było by mi taką nosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Marv- nie mylmy pojęć.Aukcje dla/do reko zawsze są do obrony. Czy dotyczy to obszyć, gotowych wdzianek" czy wyposażenia.Gorzej ( i to zarówno z lewa, jak i z prawa ) z tfu-rczością, która ani ze zdrowym rozsądkiem, ani sensem, ani przepisami nic wspólnego nie ma.Ja, akurat, bym się nie wstydził- przez łeb by mi myśl nie przeszła aby założyć na grzbiet bluzę czy to runami czy Soso ( czy choćby lewacką* legendą Che ).PS Podobnie, za oznakę mizerii umysłowej uważam wszelkie cuda" w stylu ACAB... itp.* Ukłony dla Bandolero, z którym wyjątkowo się w tym momencie zgadzam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Ci antyfaszyści są często bardziej radykalni od tych, na których tak wrzucają.Ja kiedyś dostałem po gębie za białe sznurówki w glanach i harringtonke, od kilku mądrali z antify", za to wpinek ramones, clashu i ska już nie zauważyli..Bo jak mam białe sznurówki to jestem naziol i koniec..":)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 10:35 08-12-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Wiesz total,w zeszłą zimę zaiwaniałem w opinaczach,czarnych bojówkach i skórzanym płaszczu:)tyle że w klapę miałem wpiętą znalezioną ruską gwardię"Przykrości nie było,tylko wapno się burzyło kilka razy po tramwajach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Czlowieksniegu wiem,wiem ale nie zawsze jednoznacznie idzie określić czy współczesny wytwór ie propaguje treści.." przynajmniej dla pewnych osób które nie są w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Pewne rzeczy trzeba rozgraniczyć bo nie długo dojdzie do takich parodii że koledzy odtwarzający formacje niemieckie będą na mundurach naszywać logo powyżej (mojego autorstwa:D)Zakazać mundurów, obszyć, flag czy kalkomanii na hełm a no i jeszcze zakazać książek i by na historii słowem nie było o Niemcach zabronić najlepiej wszystkiego ...by nie było niczego" Marv temat który zapoczątkowałeś pojawia się średnio co jakiś czas.Pozdrawiam Kurt ps. Swastyka vs Dopalacze, no i wymiękłem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lindenhof Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 białe sznurówki? szlag mnie trafia. jak zaczynałem punkować w latach 80 to nosiliśmy białe sznurówki. a w czerwonych biegali naziole. teraz jest odwrotnie. w czerwonych punki a w białych nazi. nie dziwię się że darł lacze pewien młody koleś jak go zaczepiłem z łysą głową, w peraczu, i z białymi sznurkami w koknejkach. chciałem zapytać dlaczego on ma czerwone. cóż. świat się kończy i wywraca do góry nogami.a co do nazi gadżetów. chcieli my demokrację to mamy. z całym jej syfem, dnem i wodorostami. pozdro. p.s.a co do antify to faktycznie zwykła żenua. banda ograniczonych mięśniaków. niedouczonych nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ja zawszę noszę czarne sznurówki :) ale tak po za tym wiem skąd się wzięły czerwone sznurówki punkowe, Czarny kolor i czerwony jest kolorem anarchistów, nawet jest taka flaga:). Po za tym nie jestem przeciwko handlu z wizerunkiem hakowego krzyża(swastyki), jeżeli ma to charakter czysto kolekcjonerski, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji kiedy ja np. sprzedaje klamrę na allegro i jakiś dupek neonazista biega z pasem i tą klamrą po ulicach i napada na czarnoskórych. A więc komu sprzedajemy fanty zbędne w kolekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.