pawel2213 Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2010 WitajciePotrzebuję rozmiarów w łydce saperek Szwajcarskich i Austriackich niestety mam grubą łydkę i proszę was o pomoc w dobraniu właściwych saperek.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Grudzień 2010 Share Napisano 2 Grudzień 2010 A do czego te saperki miały by służyć do celów uzytkowych (ryby -grzyby itp ) czy rekonstrukcyjnych - jezeli tych drugich( o jaką odtwarzaną formację chodzi?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Grudzień 2010 Share Napisano 2 Grudzień 2010 i oczywiscie jaka armię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Nie zapominajmy jeszcze o jeździe konnej lub na stalowych rumakach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2010 chodzi o Wehrmacht Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Jedyne właściwe saperki to szyte od podstaw repliki, albo ewentulanie polskie powojenne buty juchtowe (ale one są już niestety bardzo trudno dostępne).Nadal niestety jako zamienniki powszechnie używane są saperki kompanii reprezentacyjnej Bundeswehry, ale moją one z oryginalnymi niemieckimi saperkami z okresu IIWŚ tylko to wspólne, że tez mają cholewy…W Twoim przypadku zdecydowanie szukał bym dobrych replik, bo zrobione zgodnie z niemieckimi warunkami technicznymi będą miały obszerniejszą cholewę niż saperki BW – w tym wypadku dobrze wiem, o czym piszę, bo sam mam grubą łydkę i biegałem dawno temu w buciorach BW, a teraz mam porządne repliki niemieckich saperek…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Jestem tego samego zdania co Hindus. Próbowałem dostosowac buty kompanii reprezentacyjnej BW do własnych potrzeb i wyszło tak sobie, uszycie replik od podstaw kosztowało mnie w rezultacie tyle co prace przy butach BW, wliczając rozciąganie skóry w róznych miejscach, wymiana podeszwy i podkucie gwoździami. Repliki szyte na miarę są rewelacyjne, dokladnie na moją nogę i dziwię się teraz, że wpadłem na to tak późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Biorac pod uwage kosmiczne ostatnio ceny saperek BW i ewentualne koszty (podkucie zelówka itd)repliki cenowo wyjda niewiele drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMPMCzwa Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Niestety poza łydkami jest problem z podbiciem co prowadzi do tego, że trzeba szukać butów o kilka numerów większym rozmiarze. W przypadku szycia na miarę nie ma tych problemów.Kto wykonuje dobre repliki saperek WH?Możecie podać namiary na producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2010 Szwjacarskie się czymś róznią od BW ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Pytaniem na pytanie, choć to nieładnie - możesz pokazać jak wyglądają szwajcarskie saperki? Wtedy łatwiej będzie ocenić czym się różnią...PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 5 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2010 http://www.historical-uniforms.com/butysaperkiduerozmiary/p/530 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 To są buty BW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 ;) czyli jak widac w tym sklepie (szwajcarskie) saperki niczym sie nie róznią od tych BW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Hindus: albo ewentulanie polskie powojenne buty juchtowe (ale one są już niestety bardzo trudno dostępne).tu mogę pomóc, zainteresowanych proszę o kontakt hans85@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 chyba jednak zdecyduje się na sturm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 I bardzo dobrze...PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 a mam takie pytanie jeszcze ile w łydkach mają te sturma lub jakaś tabela rozmiarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 w te repliki wejdzie kazda łydka nawet duza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Tak jak koledzy piszą, z łydką nie masz się o co bać. Cholewa jest ogromna. Od niedawna jestem posiadaczem sturmów i jestem z nich zadowolony, bardzo wygodne no i efekt wizualny - cieszy. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 jeszcze raz dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Tak jeszcze na koniec buty marszowe (saperki) sturma maja ta dobra ceche ,że w odroznieniu od trzewików nie rozpadają sie na nodze drugiego dnia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark14_a1 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 ja już 2 rok używam trzewików Sturma i nie narzekam. Nic mi nie odpada i nie psuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.