arietans Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Prosze o pomoc w stwierdzeniu jaka to formacja. Rękojeśc cynkowa
tyfus Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Nowy user czeka aż jego wątek się ukaże. Po tym dodaje kolejne zdjęcia na zasadzie odpowiedzi na swój własny post.Nie zakładaj kolejnego wątku ze zdjęciem - czekaj cierpliwie na akceptację wątku.-pozdro-
arietans Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Ok OK jestem nowy na tym portalu teraz już wiem ;)
arietans Napisano 27 Listopad 2010 Autor Napisano 27 Listopad 2010 Witam, ponownie prosze o opinie dotyczące wystawionej szabli. Co to za formacja itd...prosze o wypowiedzi znawców tematu. Pozdrawiam
psychotata Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 artyleria polowa ;]http://img.odkrywca.pl/pruska-szabla-,674513.html
nomyss Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Pruska z nazi wroną ? Czy WH nie miało swojego własnego rodzaju szabel z głową lwa o ile mnie pamięć nie myli...
zukuri Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 No cóż, szable to nie to co najbardziej lubię, ale wydaje mi się, że w III Rzeszy ta szabla nie miała podziału na swój rodzaj broni, jak to było przed i w trakcie I WW. Z tego co wiem, po I WW swój odrębny kształt szabli miała policja, SS, i lotnictwo (bardziej mieczyk, ale broń długa i biała). Szabla z fotek była chyba paradną bronią ogólnowojskową.Pozdrawiam, Piotr.
lina_90 Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Jaka jest długość i szerokość ostrza? Nie ma ona żadnych charakterystycznych cech by przypisać ją do jednostek np artylerii czy kawalerii.
zukuri Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Poszukaj, czy na ostrzu szabli (pod wroną, lub z drugiej strony) nie puncy producenta np. Carl Eickhorn ... Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
arietans
Prosze o pomoc w stwierdzeniu jaka to formacja. Rękojeśc cynkowa
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.