emes Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Witam,czy dobrze mi się wydaje,jest podobny do guzika kolegi parę postów niżej...
De Contrabando Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Bardzo podobny do mojego, choć ma nieco inne nacięcia i chyba jest mniej wypukły. W jakim regionie go znalazłeś? Mój jest z Borów Tucholskich.
snake170381 Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Witam, podobny material podobne wykonanie misusz tu poszperac to cos znajdziesz ;)http://www.mkn-sondler.de/frames.htmlmoze byc XVII w, tez podobne znajdowalem na slasku i w niemczech, byly wypelnione glina
karpik Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 To co wiem z właśnego doświadzcenia. Sporo różnych wzorów wychodzi na prusach. Wykonane z cyny, stopu miedzi i często ze stopu w kolorze srebrnym"(stop cyny?), które się pięknie zachowują.Z miejscówek XVII-XIX. Nie przypominam sobie, żebym widział na którymś sygnatury.Występują też w formie łączonej"(dwa złączone krótkim łańcuszkiem). Na zdjęciu z jednym ogniwem bo nie chce mi się szukać:)
8total4 Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 twoj ma dodatkowo haftkę do spinania.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.