Skocz do zawartości

Rozbite sdkfz 251 na pomorzu i w prusach wschodnich.

konigsberg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Jako, że jestem wielkim wielbicielem tego wozu bojowego i zbieram wszelkie informacje z nim związane, chciałbym rozpocząć wątek dotyczący rozbitych pojazdów w naszym regionie, na zdjęciach i nie tylko..
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Najprawdopodobniej 251/3 Ausf. D , zdjęcie trochę słabe , ale wyraźnie widać antenę od FuG 8 , charakterystyczną ze względu na rozgałęźenie u góry i mocowanie mniej/więcej po środku przedziału bojowego..

Napisano
Wiem jeszcze o pojazdach rozbitych : Krynica Morska - 1 szt , Strzbielino prawdopodobnie 2 szt. , Kaszuby prawdopodobnie 3 szt. , Jeżeli ktoś ma może jeszcze jakieś namiary lub zdjęcia to byłbym wdzięczny , jakby się podzielił..

Pozdr.
Napisano
To samo zdjęcie, ale szersza perspektywa.
Wydaje mi się, że wskazany przez Ciebie obiekt to przyczepa od RSO.Mnie natomiast ciekawią obiekty 1 i 2.
Napisano

I widok z boku wspomnianego zestawu. Jak widać na obu zdjęciach przyczepy były wyposażane w różne koła.
(Fotografie pochodzą z tego forum)

Napisano
Za przyczepą od (chyba)RSO jest coś co faktycznie wygląda na działo na kołach z drewnianą felgą" (sorry za laickie sformułowanie), natomiast 2 przypomina coś na podwoziu zachodnim".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie